Annons

Annons

Annons

Annons

Riksdagsvalet

Talmannen inleder samtalsrunda på måndag

På måndag inleder riksdagens talman Andreas Norlén enskilda samtal med ledarna för sju riksdagspartier för att vaska fram en ny regering.

Text: 

Riksdagens talman Andreas Norlén inleder samtal med partiledarna om en ny regering på måndag.

Annons

Efter samtalen väntas Moderatledaren Ulf Kristersson få uppdraget att sondera för att bilda en ny regering. Kristersson har redan meddelat att han inlett förhandlingar med Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna som majoritet bakom en ny regering.

Men Kristersson har inte gett klart besked om vilka partier han siktar på att ha med i en regering, förutom M och KD.

Annons

Norlén kommer, med början på måndagsförmiddagen, att ha enskilda samtal med ledarna för sju av riksdagens åtta partier. S-ledaren och avgående statsministern Magdalena Andersson har talmannen redan haft ett samtal med. Det skedde när hon lämnade in sin begäran om entledigande till Norlén i torsdags.

Annons

Talmannen ger inga tider eller turordning för samtalen, besked om det ges först på måndag morgon. Men den av partiledarna som blir först ut tas emot klockan 10.30.

Talmannen planerar en pressträff på eftermiddagen, klockan 14.30. Då ger han sannolikt besked om att Kristersson får i uppdrag att försöka bilda en regering.

Annons

Annons

Till toppen av sidan