Annons

Annons

Annons

krönikaMaten och vi

Jens Almqvist
Kan din hjärna laga mat och läsa recept på samma gång?

När jag försöker laga efter recept blir det kaos. Kryddor, spatlar och andra attiraljer växer på hög. Efter tio minuter är diskbänken överbelamrad. Kokboken flyttas frekvent mellan olika platser för att inte vara i vägen eller bli blöt – vilket den givetvis blir ändå.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Sverige har rekord i kokböcker och staplar som denna hittar man nog i många svenskars bokhyllor. Arkivbild

Bild: Hussein El-Alawi

Annons

Själva läsningen sker i märkliga vinklar samtidigt som jag kämpar febrilt med att få språkhjärnan och den kreativa matlagningshjärnan att samspela. Det går inte. Väggen av ord och berget av prylar blir som ett filter mellan mig och matlagningen. Ibland råkar jag äta upp en ingrediens innan den hamnat i grytan.

0 kren månad

Sydsvenskan Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan