Annons

Annons

Annons

krönikaMaten och vi

Jens Almqvist
Kan din hjärna laga mat och läsa recept på samma gång?

När jag försöker laga efter recept blir det kaos. Kryddor, spatlar och andra attiraljer växer på hög. Efter tio minuter är diskbänken överbelamrad. Kokboken flyttas frekvent mellan olika platser för att inte vara i vägen eller bli blöt – vilket den givetvis blir ändå.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Sverige har rekord i kokböcker och staplar som denna hittar man nog i många svenskars bokhyllor. Arkivbild

Bild: Hussein El-Alawi

Annons

Själva läsningen sker i märkliga vinklar samtidigt som jag kämpar febrilt med att få språkhjärnan och den kreativa matlagningshjärnan att samspela. Det går inte. Väggen av ord och berget av prylar blir som ett filter mellan mig och matlagningen. Ibland råkar jag äta upp en ingrediens innan den hamnat i grytan.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan