Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Effektiv sistaperiod bakom Malmö FBC:s första trepoängare

Efter två förlängningsvinster i rad fick Malmö FBC äntligen till en seger under ordinarie tid. Tungan på vågen? Förstakedjan, förstås. Med Maja Ekströms näsa för mål i spetsen stod den för fyra mål framåt i sista perioden och vände matchen från 2–3 till 7–5.

Text

– Otroligt skönt med tre poäng, det kom lägligt, sa Maja Ekström i Sydsvenskans sändning.

Det var en jämn match fram till mitten av tredje perioden, lagen turades om att vara i ledning. Malmö FBC spelade bra, men saknade effektiviteten framåt samtidigt som Warberg hotade inte minst i sina kontringar. Det var dock på ett skott utifrån som gästerna gjorde andra periodens enda mål och skaffade sig fördel inför sista.

Annons

Annons

Sex minuter in i tredje perioden började hemmalaget hitta rätt. Ellen Rasmussen serverade Maja Ekström till 3–3, två minuter senare var Malmö i ledning och sedan flöt det på. Hanna Simonsson gjorde 5–3 efter elva minuter och när Rebecca Mårtensson med drygt fem minuter kvar satte 6–3 var matchen avgjord. Warberg försökte svara, men kunde egentligen aldrig hota den efterlängtade Malmösegern.

– Vi har spelat bättre på slutet och idag var vi väldigt bra i tredje perioden, vi satte det mesta, konstaterade Maja Ekström och passade på att berömma sina kedjekamrater.

– Vi tänker väldigt lika och då är det enkelt att spela tillsammans.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan