Annons

Annons

Annons

Vem får lägenhet i Malmö?

Lyssna: Vår reporter söker lägenhet med svenskt vs. utländskt namn

”Johanna” får tips på hur hon kan undvika stadsdelar med många invandrare. Med utländskt namn undrar hyresvärden istället varifrån hon kommer och hur många barn hon har.

Text

Inbäddat innehåll

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

Vad man heter och hur man pratar spelar stor roll när man letar efter någonstans att bo. Det blir tydligt när Sydsvenskan testar att ringa hyresvärdar i Malmö med svenskt och utländskt namn.

Annons

När vår reporter Hibba Abbas kallar sig ”Johanna Karlsson” och undrar var hon ska bo för att inte hamna granne med invandrare kommer hyresvärdarna med olika tips. ”På Rosengård ska du inte bo, det kan jag säga”, säger en.

Också kommunala bolag som MKB och Boplats syd föreslår stadsdelar ”Johanna Karlsson” borde undvika.

Med ett utländskt namn och brytning är det en annan historia. Vår reporter Inas Hamdan får tidigt frågan vilket land hon kommer från och hur många barn hon har.

Hyresvärden berättar sedan att han har erfarenheter av araber som har ”bott sönder lägenheterna totalt, de har bott som svin”.

Hur låter det när man söker lägenhet med svenskt vs. utländskt namn? Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan