Annons

Annons

Annons

Fotboll: Malmö FF

Uefa erkänner dundermissen i Malmö: ”Vi diskuterar möjliga lösningar”

Uefa erkänner nu att man totalt missat Europakrocken i Malmö och öppnar för en förändring.

”Vi diskuterar möjliga lösningar inom de många begränsningarna i matchkalendern”, skriver Uefa i ett skriftligt svar till Sydsvenskan.

Text: 

När FCR:s matchschema lades igår så placerade Uefa FC Rosengårds hemmamatch mot Barcelona samtidigt som Malmö FF möter Union Saint-Gilloise. Nu tittar Uefa på om man kan lösa dunderkrocken.

Bild: Bildbyrån

Annons

När Uefa släppte spelprogrammet för damernas Champions League på måndagskvällen, stod det klart att man lagt Rosengård–Barcelona på exakt samma tid och dag som Malmö FF–Saint Gilloise i Europa League.

Båda matcherna står med avspark 18.45 den 27 oktober.

Då hade en massa hänsyn tagits till matcher i damernas Champions League i samma stad och till och med land, att avspark inte skulle vara samtidigt och att lag i en stad inte skulle spela samma dag.

Annons

Annons

Men man hade totalt förbisett att MFF:s herrar och Rosengårds damer spelar bara några hundra meter ifrån varandra. Och att båda lagen hade hemmamatch samma dag.

Uefa blev först den här morgonen medveten om problemet.

– Jag är frustrerad och irriterad. Och vi ska förstås kontakta Uefa direkt.Det är ju trots allt två ligor som Uefa äger och då är det här svårt att förstå, sa Rosengårds klubbchef bland annat till Sydsvenskan.

Samtidigt började ett intensivt arbete med att få till en förändring. Malmö Redhawks har ju hemmamatch till råga på allt. Så polisen uppskattar inte den här trippelkrocken heller.

– Vi har haft flera möten med polisen och Niclas Carlnén i MFF under dagen, berättar Jenny Damgaard på tisdagskvällen. Niclas har gjort allt för att hjälpa oss.

Kommunikationen kom också igång med Uefa, som något yrvaket tycks vara berett att agera.

På Sydsvenskans frågor i ärendet svarar det europeiska förbundet:

”Uefa blev först den här morgonen medveten om problemet angående schemaläggningen av matcher involverande FC Rosengård och Malmö FF på samma dag och samma avsparkstid.”

Och man tillstår också att det jobbas på en förändring.

”Vi diskuterar möjliga lösningar inom de många begränsningarna i matchkalendern.”

Nu bekräftar Jenny Damgaard att det blir direkta diskussioner på onsdagen.

– Vi ska ha ett teamsmöte med Uefa på förmiddagen. Då får vi förhoppningsvis besked på hur de vill lösa situationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan