Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Spännande trots stor ledning för Malmö FBC: ”Otroligt starkt”

Malmö FBC flög fram mot IBF Falun och ledde med 5–0. Men det skulle trots allt bli spännande. Dalalaget kröp närmare och närmare, men kom inte ikapp. Malmö FBC vann med 6–5.

Text

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson vid en tidigare match.

Bild: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Annons

– Det är otroligt starkt och skönt med tre nya poäng. Tuff match på pappret blev lite lättare än vi hade trott. Vi drar ifrån och leder med 5–0 efter halva matchen, sa Malmötränaren Patric Johansson.

Men Falun kom närmare och satte tre bollar – avståndet var med andra ord endast två mål. Malmö FBC svarade dock och drog ifrån till 6–3 strax innan den andra pausvilan.

Annons

– De gör sitt första i powerplay tror jag och sen blir matchen ganska hackad av massa utvisningar. Tyvärr faller vi in i dålig koncentration och en hel del mindre bra beslut, sa Patric Johansson.

Annons

Falun vägrade ge sig, och det skulle bli nervigt i den tredje perioden. Bortalaget kämpade sig ikapp till ett måls differens.

– Falun kommer upp till 6–5 tidigt i tredje perioden men på något sätt hittar vi ny kraft där och går in för att stänga ner det och vi lyckas hålla tätt i drygt 15 minuter i sista perioden, sa Patric Johansson.

Därmed fortsätter Malmö FBC på vinnarspåret. Segern var den fjärde raka.

– Halva matchen var det jättebra spel och sista 15 var det stark moral att bara stänga ner.

Malmös målskyttar: Maja Ekström 2, Josefine Keller, Rebecca Mårtensson, Maja Helman, Ellen Rasmussen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan