Annonsboka.se

“Boka har utformat ett bokningssystem som passar vår typ av verksamhet”

För välbesökta Wellnesshouse i Löddeköpinge har det varit viktigt att hitta ett smidigt och flexibelt sätt att hantera kundernas bokningar.
– Vi som arbetar här är alla egna företagare, vilket ställer höga krav på vårt bokningssystem, säger massageterapeuten Louise Thornqvist.

Louise Thornqvist, massageterapeut på Wellnesshouse i Löddeköpinge.

Wellnesshouse, som ligger i centrala Löddeköpinge, är en mötesplats för hälsa och välmående. Företaget grundades för drygt 20 år sedan och erbjuder allt från massage och fotvård till hudvård och yogapass. Från och med den 1 oktober kommer det även att finnas en blomsterbutik i huset.

– Wellnesshouse är en lugn och rofylld oas mitt i byn. Eftersom vi har funnits här så länge vet alla vilka vi är och vi har många återkommande kunder. Det är också därför vi klarade oss så pass bra under pandemin, trots att det såklart har varit tufft, berättar massageterapeuten Louise Thornqvist.

5-stegsguide – så får du din klinik att blomma

Ett skräddarsytt system

De fem terapeuter och två yogalärare som driver Wellnesshouse är egna företagare, vilket ställer höga krav på det bokningssystem de använder.

– Vi är anslutna till boka.se via våra enskilda firmor men har ändå en gemensam kalender, förklarar Louise Thornqvist.

Bokningssystemet boka.se är i dag den snabbast växande marknadsplatsen för tjänster, uthyrning och event i Sverige. Wellnesshouse har använt sig av bokningstjänsten under många år, men tidigare hade de en annan version av systemet som krävde att det fanns en receptionist. Nu har boka.se designat om systemet som Wellnesshouse använder och gjort det lättare för bolagets kunder att boka online.

– Det har blivit ännu enklare för kunderna att navigera på sidan och att hitta den terapeut och behandling de vill boka. För oss innebär det att telefonsamtalen blir färre eftersom kunderna gärna vill boka – och även avboka – sina tider själva. Boka.se är alltid väldigt tillmötesgående och har hjälpt oss att utforma ett system som passar vår typ av verksamhet.

Det gör att vi håller oss på tårna

Fixar nya lösningar

Om företagarna på Wellnesshouse kommer på att något fattas i bokningssystemet brukar de mejla eller ringa in till boka.se och fråga om det finns någon lösning.

– Exempelvis har de nyligen fixat så att våra kunder kan köpa ett presentkort via bokningssystemet – och också omvandla det till ett friskvårdskort om de vill.

Med runt 65 kunder och yogisar per dag i åldrarna 8 till 95 har terapeuterna på Wellnesshouse mycket att göra. De senaste åren har några konkurrenter kommit till byn, men det menar Louise Thornqvist bara är positivt.

– Det är nyttigt med konkurrens. Det gör att vi håller oss på tårna och att vi ser till att vara “à jour” med de senaste trenderna.

Låt ditt företag växa i takt med bokningssystemet

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan