Annons

Annons

Annons

Extremväder

Tusentals svenska turister uppmanas stanna inne i Grekland

Tusentals svenska turister uppmanas att stanna inomhus sedan ett oväder dragit in över den grekiska övärlden, skriver Aftonbladet.

Under lördagen omkom en man på Kreta och ytterligare två personer saknas efter skyfall med stora översvämningar som följd.

Text

Den populära semesterön Kreta har drabbats av ett kraftigt oväder – nu uppmanas svenska turister att hålla sig inne.

Annons

– Vi har skickat ut ett sms till alla våra gäster. Vi har just nu 1 792 gäster på Kreta och 1 429 gäster på Rhodos, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving.

Resebolaget uppmanar sina berörda gäster att inte ge sig ut på utflykter eller köra runt med hyrbil eller cykel.

– Vi förstår så klart att alla förväntade sig sol och bad. Vi fortsätter att följa läget under natten, säger Claes Pellvik, till Aftonbladet.

Annons

Annons

Under natten väntas stormen dra vidare från Kreta, och grekiska myndigheter varnar folk på omkringliggande öar som Rhodos, Karpathos och Kassos att vara försiktiga.

Lokala medier rapporterar om omfattande skador i kustbyar där gatorna har förvandlats till floder som för bort allt i sin väg. Under lördagen hittades en man i 50-årsåldern död efter det att han blivit instängd i sin bil när regnmassorna överrumplade honom.

På det arkeologiska museet i semesterorten Sitia blev åtta turister och en säkerhetsvakt strandsatta när vattenmassorna drog in.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan