Annons

Annons

Annons

Politik i Brasilien

Bolsonaro knappar in på Lula

Brasiliens president Jair Bolsonaro knappar in på utmanaren Lula da Silva inför den avgörande omgången i presidentvalet som hålls om 11 dagar, visar en ny opinionsmätning.

Text

En anhängare till Jair Bolsonaro håller upp en tavla på presidenten vid ett valmöte i Rio de Janeiro. Fotot är taget 18 oktober.

Annons

Enligt mätningen, som gjorts av institutet Datafolha, leder vänsterkandidaten och ex-presidenten Lula med 52 procent mot Bolsonaros 48, vilket är mindre än det gap på 53 respektive 47 procent från förra veckans mätning.

I siffrorna räknas inte de som planerar att rösta blankt eller inte alls med, vilket beräknas vara fem procent av väljarna.

Felmarginalen i mätningen skrivs till två procentenheter.

Annons

Lula da Silva vann den första omgången med 48 procent av rösterna och Jair Bolsonaro fick då 43.

Annons

Båda kandidaterna har riktat in sig på att övertyga de väljare som ännu inte har bestämt sig, i en valrörelse som präglats av desinformation och förolämpningar.

Inför den första omgången av presidentvalet var dock siffror från opinionsundersökningar hyfsat fel ute då stödet för Bolsonaro underskattades rejält.

Enligt undersökningar inför valomgången den 2 oktober ledde Lula med 14 procentenheter över Bolsonaro, men på valdagen var skillnaden bara fem procentenheter.

Den andra omgången i Brasiliens presidentval hålls den 30 oktober.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan