Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
Slutreplik: Era rekordvinster kan vänta.

Jagvillhabostad.nu svarar Fastighetsägarna Syd i debatten om hyreshöjningar.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Fastighetsägarna Syd menar att de egentligen borde höja hyrorna med 25 procent för att täcka kostnadsökningarna och att 10 procent därmed är rättvist. Förutom att vara en hittepå-siffra så finns det inget som tyder på att alla kostnadsökningar, som el- och materialpriser, är permanenta. De kan och kommer troligen gå ner igen. Men en hyreshöjning är permanent. Hur är det rättvist?

Annons

Vidare skriver Fastighetsägarna Syd att de tog störst ansvar under pandemin genom att stötta hyresgäster med olika stöd, men en rapport från Hyresgästföreningen i region södra Skåne visar att privata hyresvärdar i södra Skåne gjort rekordvinster även under pandemin. I en kommentar till Fastighetstidningen säger Carl-Lennart Lagerström, vice vd hos Fastighetsägarna Syd, att han tycker att det är ett problem när man vill koppla fastighetsföretagens vinst till utkomsten i de årliga hyresförhandlingarna. Men nu när Fastighetsägarna hänvisar till kostnadsökningar som minskar vinstmarginalerna vill Lagerström uppenbarligen att det ska påverka hyresförhandlingarna. Hur vill ni ha det egentligen?

Annons

Om Fastighetsägarna får igenom sina krav på 10-procentiga hyreshöjningar kommer det få katastrofala konsekvenser för många människor. Era rekordvinster kan vänta.


SKRIBENTERNA
Alexander Wilson van Deurs, förbundsordförande på jagvillhabostad.nu.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan