Annons

Annons

Annons

Sydsvenskans finaste pepparkakshus

Tävla: Bakar du det finaste pepparkakshuset?

Knappt har höstmörkret fallit innan det är dags att planera för årets pepparkakshus! Stort eller litet, fritt skapat eller efter tydlig förebild – skicka in dina bilder och var med och tävla.

I år kan du också visa ditt hus på museum!

Text: 

Annons

Fram till den fjärde advent, söndagen den 18 december, är du/ni välkomna att baka, montera och pynta ert pepparkakshus, och sedan skicka in bilderna till oss i någon av de tre olika klasserna:

• ”Kända byggnader”

• ”Fri konstnärlig klass”

• ”Barnklass”.

Om bygget går helt på tok finns tröstklassen ”Årets haveri”.

Men i år kan du få möta en ännu större publik – den som vill har möjlighet att få ställa ut sitt pepparkakshus under Malmö museers stora julutställning ”Jul på slottet” den 27 november.

Annons

Annons

Allt du behöver göra är att fixa pepparkaksdegen, tänka ut din design, sätta ugnen på 175 grader – och dra igång!

En namnkunnig jury utser vinnarna i Sydsvenskans finaste pepparkakshus, och fina priser väntar. Vill du skicka in bilder och tävla hittar du formuläret för vår tävling här nedanför.

Du kan också gå in och anmäla dig för att visa upp ditt hus på Malmö museer från den 27 november och framåt. Det gör du på den här länken.

Även bland pepparkakshusen som ställs ut på Malmöhus slott utses en vinnare – publiken på ”Jul på slottet” får rösta på sina favoriter.

Vill du ha inspiration? Kolla in förra årets vinnare!

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan