Annons

Annons

Annons

Malmö

Åtal: Misstänks ha försökt våldta 17-årig flicka – lovade att hon skulle få fortsätta studera

Mannen slog sin fru i huvudet med en stekpanna och hotade att döda henne och hennes barn, enligt ett åtal som nu väcks i Malmö tingsrätt. Han åtalas också för att ha försökt våldta en 17-årig flicka som han var vårdnadshavare för – mot löfte att flickan skulle få fortsätta studera.

Text

En 44-årig man åtalas nu i Malmö tingsrätt bland annat för att ha hotat och misshandlat sin hustru och hennes barn.

Bild: Hussein El-Alawi

Annons

Mannen och flickan satt i en bil på en parkeringsplats i slutet av augusti i år, när han försökte få henne att ha samlag med honom. Enligt åtalet smekte han henne på kroppen, höll fast henne och kysste henne. Han sade att om hon låg med honom så skulle hon få fortsätta studera. För detta åtalas den 44-årige mannen nu för försök till våldtäkt mot barn och i andra hand för grovt sexuellt ofredande.

Annons

Samma dag ska han också ha misshandlat sin hustru och dragit henne i håret in i en vägg.

Annons

Mannen, som är 44 år, åtalas också för grov kvinnofridskränkning för att tidigare under sommaren ha misshandlat sin hustru genom att knuffa henne och slå henne i huvudet med en stekpanna så att hon fick brännskador. Enligt åtalet har han också hotat att döda sin hustru och hennes barn.

Mannen åtalas även för grov fridskränkning gentemot den 17-åriga flickan, för att tidigare under året ha hotat att skada eller döda henne och höja handen mot henne. Enligt åtalet har han också försökt misshandla henne genom att kasta ett föremål på henne. Det var bara tillfälligheter som gjorde att hon inte blev träffad, enligt åtalet.

Ett av barnen i familjen försökte, enligt åtalet, ingripa när mannen misshandlade sin hustru. Då ska han ha slagit barnet med ett skohorn, och åtalas där för misshandel.

Barnen i familjen var, enligt åtalet, närvarande vid tillfällen när mannen var hotfull och våldsam, han åtalas därför för flera fall av barnfridsbrott.

Åklagare Lina Wiktor yrkar att mannen, som inte är svensk medborgare, ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige på obegränsad tid.

Den 44-årige mannen förnekar brott.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan