Annons

Annons

Annons

Fotboll: Ettan

Tränarkarusell i Ettan: ”Konkurrensen är tuff”

Tränarjakten är i full gång i Ettanklubbarna. Varken BK Olympic, Torn, Ariana eller Lunds BK har lösningar på plats för nästa säsong.

– Konkurrensen är tuff. Det är inte många lediga tränare på marknaden, säger Omid Hushmand, sportchef i Ettannykomlingen Ariana.

Lunds BK:s Jussi Kontinen ser ut att fortsätta i klubben även nästa säsong.

Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Annons

Lunds BK:s tränare Jussi Kontinen kom till klubben i vintras och förde laget till en niondeplats – nästan lika långt från bottenregionen som toppositionerna.

– Vi är nöjda med det Jussi gjort och vill ha honom kvar. Jag skulle vilja säga att vi bara är millimeter från att nå en lösning på en fortsättning för honom i Lunds BK, säger sportchefen Stefan Jansson.

Fortsätter Jussi Kontinen blir han ett undantag i serien för det blir många tränarskifte i vinter.

Mesut Meral lämnar Olympic och ryktas nu till allsvenska klubbar. Olympic letar ersättare tillsammans med samarbetsklubben Malmö FF.

Olympics tränare Mesut Meral lämnar efter en säsong i klubben.

Bild: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Annons

Annons

– Vi söker efter någon som kan fortsätta det som vi påbörjat och vill utveckla vidare, säger Olympics ordförande Ola Moberg.

Han poängterar att mod och innovativa idéer är egenskaper som man vill se i en kommande tränare. Eftersom klubben fortsätter sitt samarbetet med Malmö FF så kommer truppen nästa säsongen att påminna mycket om hur det såg ut i år.

Därför är en viktig del i uppdraget att kunna hantera ett ungt lag och lotsa talanger in i seniorfotbollen, enligt Ola Moberg.

Ariana har avslutat sitt samarbete med tränaren Tommy Ringblom som förde upp laget i Ettan. Processen att hitta en ersättare är igång och sportchefen Omid Hushmand avslöjar att en kandidat till jobbet har fått ett kontraktsförslag.

– Vi söker någon med kunskap och erfarenhet från division 1 och Superettan och det är en fördel om man har vunnit serien för det är det som vi siktar på, säger han.

Sportchefen upplever att rekryteringsprocessen varit tuff. Kandidaterna är inte allt för många och löneanspråken från de man varit i kontakt med är höga.

– Det gör det också lite svårt att få ihop det, konstaterar han.

Richard ”Kalle” Ringhov tillsammans med Nima Mahoutchian som kommer att ingå i Torns tränarstab under 2023. I år var assisterande tränare ihop med Ringhov.

Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Hos Torns IF har tränarveteranen Richard Ringhov två år i rad fått hoppa in som huvudtränare för att se till att hålla klubben kvar i Ettan.

Annons

Nästa år är han kvar i klubben, men i en ny roll som bollplank och resurs för att förvalta det som han varit med och byggt upp under sina 13 år i klubben.

Annons

– Därför är jag också med i en grupp med bland annat sportchefen Fredrik Stauss som ska hitta den som ska leda laget nästa år tillsammans med Nima Mahoutchian [assisterande under 2022], säger Richard Ringhov.

Vilken roll i staben som Nima Mahoutchian får beror, enligt Ringhov, på vem som Torn rekryterar.

De två senaste säsongernas tränarvärvningar har inte varit helt lyckade för Stångbyklubben. Det som man prioriterar högst nu är att hitta någon som passar klubbidentiteten, men samtidigt kan utveckla klubben.

– Jag tror inte att vi är på jakt efter samma tränare som våra konkurrenter i den här serien. För oss är det inte viktigt om man verkat på den här nivån i si eller så många år utan vad man har som kan göra att Torn kan ta ytterligare ett steg framåt jämfört med senaste säsongen, säger Richard Ringhov.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan