Annons

Annons

Annons

Gräv bort Skåne

Lyssna: Jag är fortfarande skadad av mina dejtingår

Författaren Amanda Romare gästar kulturpodden och berättar om livet före och efter den självutlämnande succéboken.

Text

Inbäddat innehåll

Det känns som att snart hela Malmö har läst Amanda Romares roman ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig” där hon har använt egna erfarenheter från singellivet. Nu ska boken bli tv-serie! Amanda Romare gästar ”Gräv bort Skåne!” och berättar att killar som känt igen sig i berättelsen nu plötsligt hör av sig.

Annons

Annons

Boksuccén har även gjort att hon utnämnts till dejtingexpert. Men man borde prata mycket mer om hur jobbigt det är att ständigt bli avvisad.

– Nio av av tio killar ville inte träffa mig mer än två gånger. Och av anledningar som ibland var väldigt sårande. Nu har det ändå gått typ två år och jag är inte återhämtad alls när det gäller min självkänsla, säger Amanda Romare.

Amanda Romare. Inte längre singel, men många frågar henne ändå om dejtingråd. Foto: Lina Arvidsson

Ida Ölmedal kommer ut som poddens romantiker med hjälp av forskning på modern dejting. Maria G Francke försöker minnas tiden före internet, det vill säga när hon var singel. Då gick dejtandet mycket långsammare än idag.

– Det var så här: Man hade en telefon hemma som satt i väggen. Hade man träffat någon satt man hemma och väntade på att den personen kanske skulle höra av sig.

– Satt du och broderade bredvid telefonen, frågar Rakel Chukri som till slut tvingas erkänna att även hon minns pre-internet-tiden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan