Annons

Annons

Annons

Dubbelmordet i Arlöv

Mördarens röst kan ha spelats in – nu söker polisen nya ledtrådar

Tre år har gått sedan Grazyna Schumann, 79, och hennes make Kjell Schumann, 74, hittades mördade i sin bostad i Arlöv. Nu går polisen ut och söker uppgifter som kan ta utredningen vidare.

Text

En av polisens tekniker i anslutning till mordet.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Polisen har lagt ner ett omfattande utredningsarbete sedan mordet begicks den 6 oktober 2019.

– Nästan 400 förhör har hållits hittills i det här ärendet. Vi tänker att någon vet mer än vad de har sagt till oss tidigare, säger spaningsledare Mikael Björk vid Lundapolisen.

Bland de nya uppgifter polisen går ut med nu finns en inspelning från morddagen. Det inspelade samtalet är ett anrop från Kjell Schumanns trygghetslarm, där en man avfärdar larmet som ett misstag: ”det var feltryckat” (sic).

Kanske är det mördaren som hörs på inspelningen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Polisen listar också en rad andra omständigheter och tips som man vill få hjälp med. Bland annat en slagning som gjordes på morddagens morgon på Grazyna Schumann på sajten Ratsit, som redovisar personuppgifter.

Polisen vill också veta mer om vem som ringde på porttelefonen vid 10.30-tiden och vem som en stund senare uppehöll sig utanför parets lägenhet.

Den mördade mannens trygghetslarm spelar en central roll i och med inspelningen, men själva larmarmbandet har inte kunnat hittas i bostaden. Polisen undrar var det finns. Man vill också ha uppgifter om de blodiga kläder som sades ha hittats i ett soprum i tidiga tips. När polisen kom dit fanns inga kläder där.

Nära brottsplatsen i Arlöv finns en damm. Polisen undrar om någon har sett någon kasta något i den i anslutning till dagen för mordet.

En äldre man greps som misstänkt för morden och satt häktad fram till den 13 februari 2020. Efteråt fick han skadestånd för sin tid i häkte.

Är den mannen fortfarande intressant för utredningen?

– Han är inte misstänkt, men han är också intressant för utredningen, säger Mikael Björk.

Annons

Har ni pratat med honom efter att han släpptes?

– Jag vill inte kommentera det.

Nu hoppas polisen få in uppgifter som gör att utredningen kan ta ny fart.

Annons

– Det här brottet, där två äldre personer har blivit mördade, sticker ut så pass att jag tror att folk vill att polisen ska lösa det. Därför hoppas vi att vittnen ska vilja träda fram, säger Mikael Björk.

Mordet togs upp i tv-programmet ”Efterlyst” i veckan. Efter det har flera samtal kommit.

– Vi tror att det kan finnas någon av de redan hörda som har mer att berätta. Det kan finnas någon som sitter med lösningen på detta, säger Mikael Björk.

Fakta

Dubbelmordet i Arlöv

På förmiddagen den 6 oktober 2019 var hemtjänsten på besök hos det äldre paret. Då var allt som vanligt. Vid 14-tiden återvände man och då hittades båda döda. Polisen misstänkte tidigt att de hade blivit mördade.

Under utredningens gång har en man suttit häktad som misstänkt för morden. Mannen, som nu är i 80-årsåldern, släpptes efter ett par månader och har sedan fått skadestånd för tiden han satt inlåst.

Vill du ha mer lokala nyheter och reportage i ditt flöde? Följ Sydsvenskan_myllan på Instagram.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan