Annons

Annons

Annons

Utsatt vid förlossning

Asabea Britton: Många födande vill veta hur de ska bemöta rasism

När barnmorskan, influeraren och folkbildaren Asabea Britton skrev att förlossningsvården är ett av de sammanhang där hon tydligast upplevt rasism strömmade de personliga berättelserna in på hennes Instagramkonto.

– Ingen som är icke-vit blir förvånad över att människor utsätts för rasism och fördomar när de ska föda.

Foto: Johanna Säll/Bildbyrån När 34-åriga Asabea Britton, barnmorska, influerare och folkbildare, skrev ett personligt inlägg på sitt Instagramkonto om rasismen och fördomarna hon mött i förlossningsvården blev responsen stor.

Annons

5 juni, 2020: ”... När jag de senaste dagarna översköljts av samtal om rasism och antirasism kan jag inte annat än tänka på att ett av de sammanhang där jag tydligast sett rasismens fula ansikte i vuxen ålder har varit inom vården, inte minst förlossningsvården. … Människor som aldrig annars hade mötts möts, i en situation där den ena är i maktposition och den andra genomgår ett av livets mest prövande stunder. Där blir det tydligt att en människas smärta inte har samma värde som en annans. Inte tas på lika stort allvar som en annans. En persons trygghet är inte lika viktig som en annans.”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan