Annons

Annons

Annons

Väder

Läget i trafiken – snön på väg att övergå i regn

Veckan fick en dramatisk inledning när snö och is ställde till det i trafiken. En lång rad olyckor inträffade i sydvästra Skåne.

Text

Först ut var en olycka på Sallerupsvägen i Malmö strax före klockan 07 på morgonen.

Sedan dröjde det drygt en timme innan det small igen, den här gången på väg 11 mellan Malmö och Staffanstorp. Och sedan kom larmen i en lång rad.

Det var en krock på Lundavägen i Malmö, en bil for av vägen och hamnade på en åker vid Arrievägen söder om Malmö och två bilar krockade på Magistratsvägen i Lund.

Annons

Annons

Vid 08.40 var minst fyra bilar inblandade i en större olycka på E65 strax väster om Sturupsavfarten. Enligt vittnesuppgifter från platsen var det mycket halt när olyckan slog till.

Olyckor inträffade också på E6 söder om Vellinge och på väg 103 mellan Lund och Lomma.

Även i Eslöv körde en bil av vägen – på väg 17 precis norr om stan. Och vid 09.40 skedde en singelolycka på E22 vid Gårdstånga, där en bil körde av vägen uppe på avfarten. Avfarten hölls sedan stängd en längre stund under arbetet efter olyckan.

Strax efter 10.20 körde en plogbil av vägen längs vägen mellan Södra Sandby och Lund, vilket ledde till att väg 941 hölls stängd en stund. På annat håll i Lunds kommun rapporterades det om att flera bilar stod stilla längs Norra Ringen på grund av det hala väglaget.

På SMHI räknar man med att mildare luft kommer in under tisdagen.

– Den snö som eventuellt ligger kvar kommer smälta bort, säger Alexandra Ohlsson.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan