AnnonsHSB Malmö

Här är utsikten det givna samtalsämnet

När besökarna kommer ut ur hissen är samtalsämnet givet.

–Vi hör många ”Wow!” säger Fredrik Nelderup som tillsammans med kollegan Ulrika Bengtsson anordnar konferenser högst upp i Turning Torso.

Nere i lobbyn finns flera hissar men receptionisten programmerar hissen så att den ska gå direkt upp till våning 53. Där, och på ytterligare två våningar, huserar Sky High Meetings, HSB Malmös egen konferensanläggning. Resan tar drygt en halv minut och väl uppe blir det precis den reaktion som Fredrik Nelderup berättar om.

Wow, vilken utsikt! Känslan är lite overklig, för det är ju bara här du kan se Malmö från den här höjden - förutom i ett flygplan. Staden framstår som ett miniatyrland nedanför. Båtar som lägger till och går ut från hamnen, flygplan på väg ner på Kastrup, Öresundsbron och hela Malmös skyline i söder som glittrar i solskenet.

–Det är lika häftigt, fast på ett annat vis på kvällen när man ser staden upplyst, säger Ulrika Bengtsson, konferenssamordnare.

När vi får sådana bokningar känns det extra bra

Här kan du läsa mer om Sky High Meetings

Det är en lugn och stilla dag. Annars är det många som frågar om huset rör på sig, berättar hon. Och ja, det kan röra på sig litegrann om en storm drar fram men det är för att husets konstruktion kräver rörlighet precis som i andra höghus.

På våning 49, 53 och 54 finns Sky High Meetings. Hit kommer den som vill ha ett möte, konferens eller fira något med en känsla av något unikt och exklusivt, berättar Fredrik Nelderup som är Meeting & Event Manager.

–Vi har många återkommande kunder. Vi hade en besökare som ville fira sin 80-årsdag hos oss. Han tyckte det var så fantastiskt fint, så när det var dags för 90-årsdag så ville han göra en ny bokning. Nu har han ringt igen och vill boka in sin 93-årsdag också. När vi får sådana bokningar känns det extra bra, återkommande kunder är ett gott betyg.

När gästerna kommer så vet vi att de behöver lite tid att gå runt och spana in utsikten

Nyckeln till framgång är den personliga servicen, tror de. Ulrika och Fredrik försvinner inte iväg utan är tillgängliga under hela konferensen.

–Det skapar en trygghet för besökarna att vi är här och har koll på läget, säger Ulrika Bengtsson.

–Ja, och att vi är flexibla, vi kan möblera om och fixa precis det som besökarna vill ha. Därför gör vi också väldigt många olika sorters event, fyller Fredrik Nelderup i.

Även om de båda haft Turning Torso som arbetsplats i många år, får de ibland nypa sig i armen för att förstå vilket ovanligt hus de jobbar i.

–När gästerna kommer så vet vi att de behöver lite tid att gå runt och spana in utsikten. För alla har ju något att prata om direkt. Det tar sin lilla tid och det får vi ta höjd för, så att säga, säger han.

Fredrik Nelderup har arbetat i huset i sjutton år, det vill säga sedan huset var nytt. Kollegan Ulrika Bengtsson har jobbat i Turning Torso sedan 2016.

Den typiska bokningen är ett företag som kommer för en heldagskonferens, där det ska ingå middag i slutet av dagen. Menyerna tillagas i en restaurang intill Turning Torso där maten skickas genom en kulvert och sedan upp i hissen. Risken att maten ska kallna på vägen upp är obefintlig, hissfärden från bottenvåningen till våning 53 tar 38 sekunder.

Överlag borde fler ta chansen och boka in sig hos Sky High Meetings, menar Fredrik Nelderup och passar på att slå hål på en missuppfattning.

–Många tror att det är väldigt dyrt att boka en konferens här, men vi är inte dyrare än många andra konferensanläggningar. Vi var dyra i starten men inte längre.

Den som bara vill komma upp och njuta av utsikten utan att boka lokal, får snart möjlighet till det.

–Före pandemin kunde vi ta emot besökare till de översta våningarna via studiebesök i grupp. Till sommaren kommer chansen åter för den som är nyfiken. Det tycker vi är jätteroligt, säger han.

Läs mer om Sky High Meetings här

Fakta

Sky High Meetings och Turning Torso

Sky High Meetings är Skandinaviens högsta mötesplats med möjlighet att boka för allt från 2-80 personer per våningsplan, för konferenser och events. Cateringleverantören Bon Ici erbjuder mat och dryck samt skräddarsydda lösningaar med olika paket.


Turning Torso började byggas i februari 2001 och stod klart i november 2005. Huset är 190 meter högt och har 148 lägenheter och 12 våningar vikta för kontor. Arkitekten bakom huset är spanjoren Santiago Calatrava. Huset ägs av HSB Malmö som även driver konferensverksamheten Sky High Meetings.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan