Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Förlust för Malmö FBC trots upphämtning i sista perioden

En imponerande upphämtning i sista perioden räckte nästan till poäng för Malmö FBC, som till slut ändå fick se sig besegrat av Kalmarsund med 5–6 (1–3, 0–1, 4–2). En olycklig utvisning blev till slut hemmalagets fall.

Text

Efter en tveksam första period från Malmö FBC:s sida, där Kalmarsund hade bra koll på den fruktade förstafemman, blev spelet bättre i andra utan att det gav utdelning i målprotokollet för ett ineffektivt hemmalag. Istället var det i sista perioden allting hände.

Kalmarsund, som hade 1–4, såg ut att avgöra matchen redan två minuter in den tredje perioden, när Matilda Sjödin satte sitt tredje raka mål i matchen och utökade till 1–5. Men innebandy är innebandy. Rebecca Mårtensson replikerade nästan direkt och gav Malmö FBC energi – och med sex minuter kvar hade laget via tre mål av Ellen Rasmussen gått upp till 5–5.

Annons

Annons

– Vi växte in i matchen, i första perioden var Kalmarsund bättre. Men mot topplagen måste vi sätta våra chanser för att vinna, idag missade vi mycket, sa Ellen Rasmussen i Sydsvenskans sändning.

Istället var det Kalmarsund som satte den chans som uppstod. Med fyra minuter kvar fick Malmös Hanna Simonsson gå ut och sätta sig i utvisningsbåset efter att ha tagit med sig bollen med handen, en och en halv minut senare var matchen avgjord.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan