Annons

Annons

Annons

Malmödarlings

Lyssna: Småbarnsmamman som startade ett ”rage room”

Under en förlossningsdepression bestämde sig småbarnsmamman Claudia Orellana för att starta Malmös första ”rage room” – en plats där man kan slå sönder porslin, apparater och andra prylar. Nu märker hon hur psykologer skickar dit sina patienter. Varför är det så befriande att slå sönder saker?

Text

Claudia Orellana inne i ett av hennes rum på Malmö Break room.

Bild: Jonas Gillberg

Annons

Inbäddat innehåll

Malmödarlings är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

För tio år sedan ville hon starta Malmös första nutellabar, men fick svaret att folk vill bara äta sallad. Idag hävdar Claudia Orellana skämtsamt att hon är ”jättebitter” över att hon inte hann först. Men hon har å andra sidan startat ett helt annat koncept som hon hann först med i Malmö.

Annons

Sommaren 2021 öppnade hon Malmö Break Room i köpcentret Entré. En plats där man som besökare betalar för att få slå sönder saker.

– Det finns de som har blivit rekommenderade att komma hit av sina psykologer. Det gör mig jättestolt att jag har nått psykologerna, säger Claudia Orellana.

Malmödarlings tog sig dit för att krascha glas och prata med Claudia Orellana om avgörande ögonblick, motgångar, relationen till Malmö och Walt Disney.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan