Annons

Annons

Annons

Kulturens julkalender 2022

Det finns väl gränser för vilken skit vi kan låtsas tro på?

I en nattlig dröm blir statsministern varnad för andar. Jimmie konstaterar att det inte finns bevis för att spöken inte finns.

Text

Johan Pehrson.

Bild: Christine Olsson/TT

Annons

Per Svensson är författare, journalist och tf sagofarbror.

Dag två hade de acklimatiserat sig. Gula salongen blev på Jimmie Åkessons förslag det inre kabinettets Situation Room. Här skulle man organisera den nationella krishanteringen nästa gång en minister intervjuats i Agenda.

Det innersta kabinettet, det vill säga Åkesson själv, hade paxat för ett sovrum med bruna paneler och lönnfack. Det var nu omdöpt till Folkhemmet, eftersom Sverigedemokraternas 20,54 procent av rösterna i riksdagsvalet 2022 klart och entydigt bekräftade att det var i detta rum den odelade och suveräna folkviljan hade sin hemvist.

Annons

Annons

Det var så Jimmie Åkesson uttryckte det när de alla fyra samlats framför tv:n i Situation Room för att i solidaritet med alla offer för vänsterns cancelkultur titta på fotbolls-VM från Qatar.

– Ska vi inte ha en liten virre med wurre, föreslog Pehrson.

Jimmie och Ebba sa nej. Statsministern hänsköt frågan till samordningskansliet i Riddarsalen. Han såg trött ut. Också denna natt hade han drömt om Fredrik Reinfeldt.

– Spöklikt, suckade han. Som i Dickens julsaga. En gammal kompanjon berättar att tre andar ska komma på nattliga besök.

– Det finns spöken på alla slott här i hjärtlandet, försäkrade Ebba.

– Va fan, avbröt nu Johan Pehrson på sitt mustiga sätt. Trots all dynga i Tidöavtalet finns det väl gränser för vilken skit vi kan låtsas tro på?

Jimmie Åkesson skakade på huvudet:

– Jag har inte sett några vetenskapliga bevis för att det inte finns spöken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan