Annons

Annons

Annons

Malmödarlings

Lyssna: Hon gjorde sin mammas idé till hajpad startup

”Lös det här med att cykla och gå med barn”, sa Lycke von Schantz mamma. Det ledde till en uppfinning som rönt internationell uppmärksamhet. Möt entreprenören bakom ett av Malmös mest omtalade startupföretag.

Text

Inbäddat innehåll

Malmödarlings är en podd om en speciell stad och människorna som gör den speciell. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

Bild: Bengt Arvidson

Annons

Hennes mamma tyckte att det borde gå att både cykla och gå med barn. Lycke von Schantz hittade en lösning: En barncykelstol som kan göras om till en barnvagn.

Företaget Påhoj har nu blivit internationellt uppmärksammat, och vunnit utmärkelsen årets startup i Amazon Launchpad Innovation Awards – en tävling för europeiska startupbolag med innovativa produkter.

– När jag tittar på den så tänker jag, hur kunde det ta så lång tid, säger Lycke von Schantz.

Men att ha en idé och sedan faktiskt genomföra den är en resa, säger hon.

Efter några år i Amsterdam, då Lycke von Schantz jobbade som industridesigner på en liten designstudio, bestämde hon sig för att flytta hem till Malmö igen och fick jobb på Ikea.

– Det är totalt andra sidan av designspektrat. Från silverbestick till diskborste. Det är den där som man köper för 4 spänn, eller vad den kostar.

Parallellt med konsultjobb på möbeljätten startade hon Påhoj.

– Jag trodde att jag hade jättemycket erfarenhet, och en naivitet som jag tror är bra.

Att utveckla en produkt tar tio år, har hon börjat fatta nu.

Hur blev Lycke von Schantz mammas idé en internationellt omtalad startup? Lyssna på det senaste avsnittet av Malmödarlings.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan