Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Nattsvart för Malmö FBC: ”Förening med sorg”

Det blev ingen seger och inga poäng. Men Malmö FBC visade hur man står upp för varandra när man försökte kämpa sig tillbaka i matchen efter en tung start – men framför allt hur man hyllar en ung klubbkamrat som nyligen omkom.

– Det var en självklarhet. Vi är en stor familj och att stötta i detta läget var det minsta vi kunde göra, sa Ellen Rasmussen .

Text

Malmö FBC hade en dyster dag i Baltiska hallen på söndagen.

Bild: Hussein El-alawi

Annons

Söndagens möte med Endre startade nattsvart.

Innan avslag var det delvis nedsläckt i hallen och man höll en tyst minut för en ung man med starka kopplingar till klubben som nyligen omkom.

– Vi är en förening med sorg. Det gäller spelarna och det gäller kontoret och vi ville som förening visa vårt stöd i en svår stund. En för alla, alla för en, förklarade klubbens tillförordnade klubbchef Jakob Wikenstål.

Matchen mot Endre inleddes med en tystminut för en ung man starkt knuten till klubben som nyligen omkom.

Bild: Hussein El-alawi

När strålkastarna sedan tändes i Baltiskan fortsatte det mörkt och dystert för hemmalaget.

Under den första perioden blev man överkörda av Endre som innan det gått åtta minuter hade skaffat sig en ledning med 3–0. Från Malmö FBC:s sida var inledningen en uppvisning i passivitet, slarv och oskärpa.

Annons

Annons

Så fortsatte det också en bit in i den andra perioden till man var i underläge 0–5. Då började tränaren Patric Johansson stuva om i kedjorna för att väcka laget.

Ellen Rasmussen fick nytt sällskap i Madeleine Karlsson och Maja Helman.

– Det blev bättre av det. Vi blev mer aggressiva och vi höjde oss några steg med hjälp av det. Det gav effekt, men inte full effekt, tyckte hon.

Ellen Rasmussens Malmö FBC föll tungt och hade ingen ljus dag i Baltiskan.

Bild: Hussein El-alawi

I den tredje började utdelningen komma och Malmö FBC nådde 3–5 innan chansningarna framåt straffade sig bakåt. Endre satte då tre raka mål.

Förlusten var tung för ett Malmö FBC som kämpar för att hålla sig över slutspelsstrecket, men självklart inte i dignitet med veckans tunga besked.

– Jag känner en i den drabbade familjen. Det är hemskt och sorgligt när någon går bort så ung. Oavsett hur mycket eller lite man känner de som går bort så känns det, sa Ellen Rasmussen.

Laget bar också svart armbindel för att visa stöd och sympatier med de drabbade.

Söndagens match hade organisationen Aldrig Ensam som matcharrangör, något som var fastställt sedan lång tid tillbaka. Det var fritt inträde och istället uppmanade man åskådarna att stötta Aldrig Ensams kamp mot psykisk ohälsa.

Annons

Ellen Rasmussen gillar att klubben tar de initiativen. Själv bär hon regnbågsfärgad kaptensbindel och är engagerad i klubbens sociala projekt.

Hon tycker också att det är viktigt att idrottsprofiler och klubbar visar vad man står för och tycker är viktiga frågor.

– Det tycker jag också att fotbolls-VM har visat. Idrotten kan lyfta stora politiska frågor genom att visa vad man står för och vad man stöttar.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan