Annons

Annons

Annons

Handbollsligan

Kul jul för Santos: ”Alltid haft svårt för Lugi”

HK Malmö tog två poäng i derbyt mot Lugi och lämnade sistaplatsen i tabellen. Max Santos njöt extra mycket efter segern i Baltiskan, 34–30 (20–16).

– Jag har alltid haft svårt för Lugi. Jag tror bara jag vunnit en enda match de senaste sex, sju säsongerna, sa han.

Text

Lugis Casper Käll uppvaktas tufft av HK Malmös Max Santos.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

HK Malmö tog revansch för derbyförlusten i Lund tidigare i höstas efter en ordentlig uppryckning i Baltiskan på tisdagen.

I hemmalaget fanns det många matchvinnare. Adam Krantz i målet plockade skotten som fick HK Malmö att kunna rycka iväg målmässigt i den första halvleken. En ledning som man höll hårt i under resten av matchen.

Annons

– Jag är jäkligt nöjd med allas insats, men framför allt tyckte jag att vi spelade ett väldigt bra anfallsspel – för en gångs skull, sa Max Santos som var med och slet hårt bakåt hela matchen men också fick sätta fyra mål framåt.

Annons

Totalt slutade det med sju målskyttar i hemmalaget som gick tungt på startuppställningen.

Försvarsmässigt lyckades HK Malmö plocka bort Lugis Casper Käll under stor del av matchen och tillät honom inte komma igenom på ett ett enda genombrott under de första 35 minuterna. Stort utrymme fick istället lagets andra stjärna Fredrik Olsson som satte nio mål i matchen.

I offensiven i HK Malmö var det Magnus Persson, nio mål, och Tim Hilding, fem mål, som drog det stora lasset.

– Men jag tyckte ändå att vi fick till en bra bredd i spelet i dag, vilket vi haft svårt med i andra matcher. Det var många mål som kom på utsidan av tvåorna i försvaret och det ledde sedan till att det öppnades upp luckor för Tim att gå i mitten, sa Max Santos.

HK Malmös Max Santos hittar en lucka i Lugi försvaret och sätter ett av sina fyra avslut.

Bild: PETTER ARVIDSON

För HK Malmös mittsexa var segern en fortsatt bra utdelning av årets jul. Strax innan julafton signerade han ett nytt tvåårskontrakt med HK Malmö. Och efter att han inte dragit på sig en enda utvisning de senaste tre matcherna har han dalat i utvisningsligan där han tidigare var i ledning.

Annons

– Det har varit bra dagar. Skönt också att få komma hem lite till familjen och ha det bra och sedan få återvända hit och ta en skön vinst.

Annons

Det enda lite negativa var att han efter matchen stod med två tejpade fingrar. I slutet av matchen fastnade han med fingrarna i en Lugitröja i en försvarsduell och vred till dem olyckligt.

– Jag har lite ont, men det brukar man ha, sa han med ett segerleende.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan