Annons

Annons

Annons

krönikaHandboll: SHE

Niklas Wihlborg
Ingen i världen passar bättre in just nu

Lugiförstärkningen Sabina Jacobsen är kanske inte den världsspelare som hon en gång var. Men det finns ingen spelare i världen som passar bättre in i Lugi just nu.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Sabina Jacobsen dar på sig Lugitröjan igen.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

Det är lätt att ta till överord när stora spelare vänder hem för att avsluta karriären.

I det här fallet är min stora övertygelse att Lugi och Sabina Jacobsen är en perfekt matchning. Och allra bäst stämmer det förstås för Lugi.

Den 33-åriga före detta landslagsstjärnan sitter på alla de egenskaper som laget skriker efter för tillfället.

Hon vänder hem med ett bultande klubbhjärta, besitter ovärderliga ledaregenskaper och har internationell erfarenhet som egentligen bara Bella Gulldén överträffar bland svenska spelare.

Annons

Annons

Med den tuffa säsongsstart som ett ungt och oerfaret Lugi haft kommer Sabina Jacobsen ta rollen som en naturlig ledare. Hon blir rösten som leder laget på planen och visar vägen med en inställning som bara andas självklarhet.

Det som lovar extra gott med hemkomsten av klubbens största spelare genom tiderna är att hon inte kommer hem för att kroppen inte håller internationellt eller att hon har svårt att få något stort kontrakt.

Det sker i första hand för att hon vill ge tillbaka till klubben där allt startade.

Hon spelade sista matchen för sin senaste klubb Rocasa Gran Canaria, tvåa i spanska ligan, på onsdagen samtidigt som Lugis damer föll mot Sävehof i Arenan. På torsdagen packade hon väskorna för att vända hem till Lund och bli presenterad som Lundalagets prestigevärvning mitt under säsongen.

Sabina Jacobsen från säsongen 2012 när laget tog sig till SM-final.

Bild: LENNART MÅNSSON

Med Sabina Jacobsen i laget har Lugi stora chanser att vända säsongen från katastrof till framgång.

Sabina Jacobsen lyser fortfarande med den starka personlighet som gjorde att hon var lagkapten för det svenska landslaget i många år.

De spelmässiga spetsegenskaperna sitter i försvarsspelet och de såg till att hon i flera år spelade i de största europeiska klubbarna.

Annons

Men man får inte glömma att när hon slog igenom hemma i Lugi och var med att ta laget till klubbens första SM-final någonsin så var hon också ett fruktat offensivt vapen. Under tre säsonger mellan 2006 och 2009 var hon inte bara lagets utan hela ligans skyttedrottning.

Förhoppningen är att hon kan göra en liten comeback i den rollen också vid sin återkomst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan