Annons

Annons

Annons

Lund

Polis prejad av vägen – förare misstänks för mordförsök

En polisbil hamnade på taket efter att ha blivit prejad av vägen på Kyrkovångsvägen i Södra Sandby strax efter klockan 11 på onsdagen. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för bland annat försök till mord.

Text

– Vi befinner oss i Södra Sandby och polismannen påkallar ett stopp för en rutinkontroll. Både ljud och ljus används, men bilisten väljer att inte stanna, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

I stället fortsatte bilisten att köra. Polismannen körde ikapp och gick upp jämsides med bilen.

– När polisbilen kör upp jämsides blir den prejad av vägen, säger Filip Annas.

Annons

Föraren av den andra bilen kunde vid 12-tiden gripas i ett villaområde i Södra Sandby. Han misstänks initialt för en rad brott: försök till mord, blåljussabotage, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning. Mannen anhölls senare av åklagare.

Annons

Händelsen inträffade på Kyrkovångsvägen i Södra Sandby.

Polismannen färdades ensam i bilen och var vid medvetande när brandbilarna kom fram. Han har inte behövt föras till sjukhus. Den utsatte polisen kommer att få hjälp av arbetsgivaren med bland annat samtalsstöd och annat om det behövs.

Fotnot: I en tidigare version stod det att polisen hade förts till sjukhus. Vid 12-tiden hade ännu ingen person förts till sjukhus, enligt SOS Alarm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan