Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Malmös målfest inför derbyt: ”Viktigt komma ut hårt”

Malmö FBC inledde det nya året på bästa sätt. Efter en tung avslutning på 2022, med fyra förluster på de fem senaste matcherna, bjöd laget på målfest borta mot Sirius, 8–1.

Text

Yamou Njai spräckte sin nolla och var en av sju målskyttar mot Sirius.

Bild: PER WIKLUND

Annons

– Vi sa till oss själva att det var viktigt att komma ut hårt här idag och det tycker jag att vi gör, sa Yamou Njai i Sydsvenskans sändning.

Den rutinerade backen spräckte sin målnolla för säsongen med ett vackert distansskott rakt upp i krysset.

– Jag har känt press. Jag har mina elever på akademin som är på mig om att jag inte gjort poäng, så det ska bli skönt att gå till jobbet imorgon [måndag].

Annons

Närmast i innebandyligan SSL väntar derby mot IBK Lund redan på onsdag.

Annons

– Lund är ett bra lag, men vi ska visa vem som är bäst i Skåne, sa Yamou Njai.

Malmö FBC fick slita för att slå Sirius efter förlängning i höstas. Nu var det inget snack.

Innebandyligans tabelljumbo från Uppsala inledde piggt, men Malmös sylvassa förstafemma har det där lilla extra och producerade tre av målen när gästerna sprang ifrån till ledning 4–1 i första perioden.

Finländska backen Iida Mettälä spräckte nollan, Maja Ekström satte tvåan och Ellen Rasmussen skickade in fyran sedan Sirius sprattlat till med ett reduceringsmål.

Sirius behövde ett lyft i mittperioden, men trycktes allt längre ner sedan Malmö visat prov på både effektivt och vackert prickskytte. Yamou Njai satte 5–1 i målvakten Madelene Langendorfs vänstra kryss och Hanna Simonsson 6–1 i det högra.

Matchen var såklart avgjord men Malmö fortsatte att producera. Ebba Flydalen blev lagets sjunde målskytt och Ellen Rasmussen dagens enda tvåmålsskytt när hon fastställde slutresultatet till 8–1 drygt halvvägs in i tredje perioden.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan