Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Taha Ali lämnar HIF för MFF: ”Naturligt steg att ta”

Malmö FF startade säsongen med att visa upp ett nyförvärv.

Den offensive spelaren Taha Ali lämnar HIF för spel i allsvenskan.

– För mig känns det som ett nytt grymt kapitel och naturligt att ta det steget, säger han.

Text

Taha Ali fick introducera sig för MFF-fansen på måndagskvällen.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Den 25–årige offensive spelaren har skrivit ett kontrakt till och med 2026 och har redan hunnit med ett första snack med tränaren Henrik Rydström.

– Vi har inte pratat om någon tydligt position, men jag tycker att jag kan spela på alla tre anfallspositioner, höger, vänster eller tia, så vi får se var det landar.

Annons

– Förra året borde jag ha gjort fler poäng men det var en lärorik och i det stora hela bra säsong. Jag tar med mig mycket positivt inför det här nya kapitlet i min karriär. Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här.

Annons

Övergångar mellan de skånska rivalklubbarna kan vara känsliga.

– Självklart vill man spela så högt upp så möjligt. Det har varit min ambition och det var något som klubbarna kom överens om på ett bra sätt, säger Taha Ali.

– För mig känns det som ett nytt grymt kapitel och naturligt att ta det steget. Klubbarna kom överens. Det var något ömsesidigt. Sedan var det en sportslig utmaning för mig själv, så jag gjorde det som var bra för min karriär.

Taha Ali kommer från Stockholm, men gick till Örebro SK 2021 och han gjorde allsvensk debut mot Malmö FF i maj det året.

Förra säsongen spelade han i Helsingborgs IF där han stundtals visade upp sina kvaliteter. Men Ali hänger inte med HIF ner i Superettan utan väljer nu spel i värsta konkurrenten Malmö FF.

– Taha Ali är en spelare som vi följt genom åren och som Henrik Rydström också ville ha in. Vi förstår vikten av spelare som är skickliga en-mot-en och när Veljko [Birmancevic] lämnade tappade vi lite av den pusselbiten, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

MFF.s sportchef hoppas att Taha Ali ska ta ytterligare ett steg i Malmö FF.

Annons

– Det är en ödmjuk men väldigt målmedveten kille som vill framåt hela tiden. Han har fått kämpa hårt för att ta sig fram och det kommer han fortsätta att göra här. Med vårt tränarteam hoppas vi på att kunna utveckla honom den sista biten.

Läs mer:

Malmö FF vill värva från HIF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan