Annons

Annons

Annons

Gräv bort Skåne

Lyssna: Måste allt annat i livet ta slut när man får barn?

I veckans avsnitt av ”Gräv bort Skåne” pratar Anna Axfors, David Larsson Heidenblad, Maria G Francke och Ida Ölmedal om föräldraskapet och den åtråvärda tiden.

Text

Inbäddat innehåll

I Sydsvenskans kulturpodd ”Gräv bort Skåne!” undersöker vi kulturvärlden från ett skånskt perspektiv. Lyssna här eller där du lyssnar på poddar.

Annons

Att bli förälder är ofta att lämna livets friaste fas för vab och ständig tidsbrist. Men måste det vara så tufft? Den frågan angriper kulturredaktionens podd den här veckan.

Annons

Författaren Anna Axfors fick i höstas både hyllningar och en ”gnälldebatt” för sin bok ”En dag i öknen”. Den handlar om den existentiella kris hon drabbades av när hon blev mamma.

– Självförverkligande är väldigt värdesatt idag. Alla förväntas bli någonting. När man får ett barn handlar det om att vara, säger hon.

– Att bli förälder är en tidskris, säger historikern David Larsson Heidenblad.

Under jullovet har han bland annat läst psykologen Yael Schonbruns självhjälpsbok ”Work, parent, thrive” om hur man se det som att föräldra- och yrkesrollerna berikar varandra. Men också entreprenören Jenny Blakes bok ”Free time” med tips om hur man kan jobba mindre och få mer gjort.

Ida Ölmedal pekar på en arbetskritisk trend i medelklassen. Och Maria G Francke funderar över om man verkligen blir lyckligare av att hela tiden försöka optimera sina val i arbetet och på fritiden.

Måste föräldraskapet innebära en kris? Lyssna på det senaste avsnittet av Gräv bort Skåne!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan