Annons

Annons

Annons

Fotboll: MFF herr

Efter känsliga övergången – Ali flyttade från Helsingborg direkt: ”Man vet aldrig”

Taha Ali känner sig taggad inför sin första match med MFF. Han har redan flyttat till Malmö på grund av den känsliga övergången från Helsingborgs IF.

– Inte för att det skulle hända något, men man vet aldrig, säger han.

Text

Taha Ali spelar första halvlek i träningsmatchen mot Randers.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Annons

Den bollskickliga ytterforwarden presenterades för en dryg vecka sedan inför stor publik när MFF hade sin första offentliga träning på Malmö idrottsplats. Nu har han hunnit avverka några träningar och trivs i sin nya fotbollsmiljö.

– Det har varit mycket att ta in, men mycket positivt. Jag har börjat lära känna grabbarna i laget och hur tränarna tänker. Det har varit mycket genomgångar och teori.

Han har växlat mellan att vara höger- och vänsterytter. I fredagens träningsmatch mot Randers kommer han att starta och spela en halvlek.

– Jag har haft lite frihet att komma in i banan, eller vara bred ytter. Jag har kunnat utnyttja mina kvaliteter i en mot en-situationer.

Känner du av förväntningarna på dig?

Annons

– Det kommer alltid att finnas förväntningar hos mig själv. Men självklart blir det lite mer nu när man kommer till en klubb som är van vid att vinna. Du har ett ansvar att prestera och det gäller att bevisa varför du ska ta en startplats.

Annons

Är det roligt att komma igång och spela match även om det bara är träningsmatch?

– Ja, det måste jag ändå säga. När du kommer till en ny klubb så vill du skapa ett band med dina lagkamrater och visa framfötterna direkt. Man är taggad.

Förr var en träningsmatch nästan en ickehändelse. Nu är den tv-sänd med fans på läktarna och markerar starten på säsongen.

– Det blir ju speciellt nu när tävlingssäsongen ändå är så nära, man har inte tid att komma in i det, utan vill bara komma igång direkt, så att man är redo när cupen börjar. Det är mycket roligare nu än för några år sedan, säger Taha Ali.

– Det blir också speciellt när det kommer in en ny tränare. Allt börjar om på noll och alla vill visa sig.

Vad vill du se av dig själv för att känna att det här var en bra start?

– Jag vill bara känna mig delaktig i matchen, skapa målchanser och vara aktiv. Sedan följa principerna och det tränaren vill att vi ska göra. Men nummer ett är att laget vinner, så att vi får en bra känsla redan efter första matchen.

Taha Ali har sagt upp sin lägenhet i Helsingborg och bor på hotell i Malmö. Efter träningslägret i Spanien hoppas han kunna flytta in i något eget här nere.

– Man vill komma hem till sin soffa och fixa lite i sin lägenhet, men det får ta sin tid. Jag är inte stressad över det.

Annons

Annons

Den tidiga flytten till Malmö hänger ihop med att han lämnade Helsingborgs IF för Malmö FF. Det finns supportrar som inte gillar övergångar mellan de skånska rivalklubbarna.

– I och med att allt blev så känsligt så var det bäst att jag bodde här [i Malmö]. Inte för att det skulle hända något, men man vet aldrig. Det är också bra så klart för att jag har nära till träningen, säger Taha Ali.

Läs mer: Så mycket betalade MFF för Taha Ali – HIF får behålla mindre än hälften

Läs mer: Taha Ali till MFF – då rasar HIF:s supporterklubb

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan