Annons

Annons

Annons

Helg

Sandra Mastios pizzor flyttar in på Malmö Live-taket i sommar

Sandra Mastio öppnar pop-up-restaurang på Clarion Malmö Lives takterrass i sommar. Då ska det serveras pizzor till utsikt över stora delar av stan. En lyftkran ska få pizzaugnen på plats på taket.

– Ett helt unikt läge, säger Sandra Mastio.

Text

The Terrace invigdes 2022 på taket till det lägsta av Malmö Live-tornen.

Bild: Mathias Pålsson

Annons

I lördags utsågs Sandra Mastio till årets skånska stjärna på Skånska gastronomiprisets gala. Nu kan Sydsvenskan avslöja att man i sommar kommer kunna att blicka upp mot Malmöhimlen och se hennes pizzor. Åtminstone halvvägs…

Sommaren 2022 invigde hotellet Clarion Malmö Live sin nya takterrass The Terrace. På taket till Eatery Social Taqueria-byggnaden serverade man i somras drinkar och mat från restaurangen en våning ner.

Annons

Men kontraktet mellan Clarion Malmö Live och ”På spåret”-aktuella Marcus Samuelssons restauranger Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria är på väg att löpa ut. Den siste augusti i år är sista datumet för bägge restaurangerna och sedan ska det bli helt andra restauranger på 25:e våningen och i markplan.

Annons

– Vi håller på att titta på vilka koncept som ska in där och inget är ännu klart, säger hotellchefen Jens Lyckman.

Men att göra om lokalerna i september är inte optimalt, med tanke på att det är högtryck för bokningar då. Däremot är januari en bra tid att bygga om, så planen nu är att hitta en tillfällig lösning under hösten och sedan ha en ny aktör på plats efter januari 2024.

Hotellchefen Jens Lyckman och Sandra Mastio tillsammans på Malmö Lives takterrass. 2015 vann hon ”Sveriges mästerkock” i TV4 och två år senare öppnade hon egna Mastio på Dragörkajen på Limhamn.

Bild: Clarion Malmö Live

Fast enligt Jens Lyckman hör detta inte alls ihop med det faktum att han nu gjort klart med Sandra Mastio om att hennes restaurang Lillasyster Mastio ska flytta in på The Terrace i sommar. Sandra Mastio har precis stått för julbordet på Clarion Malmö Lives satsning ”Julfadern”. Nu fortsätter samarbetet.

– Att kombinera en av Sveriges mest kända pizzor med vår utsikt känns som ett väldigt starkt varumärke, säger Jens Lyckman.

Sandra Mastio avslöjade i somras i Sydsvenskan att hon ska öppna en ny restaurang i Bjärred i år. Till skillnad från moderskeppet Mastio på Dragörkajen på Limhamn så ska denna få namnet Lillasyster Mastio.

Annons

– Kanske blir den det första av flera syskon, sade Sandra Mastio då.

Nu är det klart att ett av syskonen åtminstone tillfälligt hamnar på Malmö Live. Under juni-augusti ska Lillasyster Mastio servera pizzor på The Terrace.

– Ett helt unikt läge och tillfälle där jag är så stolt över att få vara med och ge Malmöbor och stadens besökare en härlig och såklart sjukt god upplevelse i sommar, säger Sandra Mastio i ett uttalande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan