Annons

Annons

Annons

Fotboll: FC Rosengård

Glädjebeskedet – Caroline Seger på planen igen

Caroline Seger var tillbaka på planen när FC Rosengård körde årets första fotbollspass på Malmö idrottsplats.

– Det är där vi vill ha henne, säger sportchefen Therese Sjögran.

Text

Här är glädjebeskedet för FC Rosengård och svenska landslaget. Caroline Seger tränar igen.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

FC Rosengårds och landslagets lagkapten kom inte till spel i damallsvenskan efter sommarens EM-slutspel i England. I augusti opererade Caroline Seger ena hälen och fick fira SM-guldet som rehabspelare.

Efter fem månader utan fotboll har hon inlett vägen tillbaka till comeback under ett år som även innefattar ett VM-slutspel i Australien och Nya Zeeland.

– Tanken har hela tiden varit att hon skulle kunna vara med när vi startar upp säsongen och nu är hon det, så det känns jättebra. Sedan är det klart att hon kommer att behöva en anpassning, säger sportchefen Therese Sjögran.

När är Seger redo för att spela match igen?

– Vi kommer inte att stressa med någonting, men det är klart att vi vill ha henne i spel så fort det bara går. Det är bara att hoppas att hon kan fortsätta att stegra sin träning, men det får hennes kropp bestämma.

Annons

Annons

Med på planen fanns också lagets tre nyförvärv i form av mittfältsduon Emilia Larsson och Emma Jansson från Hammarby, samt danska backen Isabella Obaze från Køge.

Therese Sjögran på FC Rosengårds träning på onsdagen.

Bild: PETTER ARVIDSON

Therese Sjögran utesluter inte att det blir fler nya spelare.

– Vi har en bra och bred trupp, men om man hittar en forward i toppklass, så hade det varit intressant. Vi kommer inte att ta in något mer om vi inte hittar exakt det vi vill ha.

Rebecca Knaak tvingades se träningen från sidan. Hon är nyopererad i tån som hon bröt i höstens Champions League-möte med Bayern München.

– Tån har inte läkt som den ska, så hon fick göra en ny operation och det var en positiv rapport vi fick efteråt. Men det kommer såklart att dröja ett antal veckor innan hon är tillbaka, säger Sjögran.

Närmast väntar fystester för laget och sedan bär det iväg på träningsläger i Spanien.

– Vi brukar inte prioritera det eftersom det är så kort försäsong. Men det har varit lite av ett önskemål från spelarna och viktigt att kunna vara tillsammans en vecka. Vi har inte varit iväg på något sådant här sedan 2014 i Turkiet, berättar Therese Sjögran.

Annons

Efter hemkomsten spelar laget ett par träningsmatcher. Sedan väntar landslagsuppehåll och efter det drar säsongen igång med premiär i Svenska cupen hemma mot Kristianstad den 26 februari.

Annons

Fakta

Kommit och gått i FC Rosengård

Spelare ut: Frederikke Thøgersen, mf (Inter), Charlotte Grant, b (Vittsjö), Stefanie Sanders, a (Werder Bremen), Matilda Kristell, mf (Uppsala, lån), Mimmi Larsson, a (Kansas City), Olivia Welin (utgående kontrakt).

Spelare in: Emilia Larsson, mf (Hammarby), Emma Jansson, mf (Hammarby), Isabella Obaze, b (Køge).

Lagets program

30/1–6/2: Träningsläger i Estepona utanför Marbella. Inga matcher, bara träningspass.

11/2 13.30: Träningsmatch, FCR - FC Nordsjælland, Malmö IP
18/2 15.00: Träningsmatch, Växjö - FCR, Tipshallen Växjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan