Annons

Annons

Annons

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Många saknas efter fartygsolycka

Minst tio personer saknas efter det att ett fraktfartyg under natten sjönk i havet mellan Japan och Sydkorea. Tolv besättningsmedlemmar har räddats, men bara en av dem uppges ha varit vid medvetande. Inga dödsfall har dock bekräftats.

Annons

Nordkoreas huvudstad stängs av hälsoskäl

Nordkoreanska myndigheter har beordrat en fem dagar lång nedstängning av huvudstaden Pyongyang på grund av sjukdomsspridning. Stadens invånare måste hålla sig hemma mellan onsdag och söndag och under den tiden testas för feber flera gånger om dagen, rapporterar sydkoreanska NK News.

Annons

Zelenskyj: Nödvändigt att sparka toppar

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att det var "nödvändigt" att avskeda flera topptjänstemän till följd av korruptionsskandalen i den ukrainska statsapparaten.

– Det hjälper vår återförening med europeiska institutioner, säger presidenten under sitt dagliga tal.

Mer makt åt Mexikos militär

Mexikos högsta domstol har beslutat att landets militär ska kunna gripa personer utan att först konsultera polisen. Frågan är känslig eftersom militärens inblandning i det brottsbekämpande arbetet endast ska vara ett stöd för polisen.

Ny singel släppt med Einár

En ny singel släpptes under natten postumt av rapparen Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet "Einár", som sköts till döds hösten 2021. Låten "Du & jag" handlar om villkorslös ung kärlek och spelades in den 23 september, drygt en månad före Einárs död.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan