Annons

Annons

Annons

Familj

Minnesord om Sofia Rosenkvist Minding

Juristen och senior associate general counsel, Sofia Rosenkvist Minding, Lidingö, har avlidit i en ålder av 39 år. Hennes närmaste anhöriga är maken Fredrik, barnen Isabelle och Amelie, mamma Ann-Marie, pappa Bengt och syster Anna med familj.

Sofias första levnadsår var i Lerberget, därefter växte hon upp och bodde under resterande delen av sin barndom på en gård utanför Jonstorp, med djur, natur och kompisar runt omkring. Efter grundskolan började Sofia gymnasiet på Johannes Hedberg i Helsingborg.

Därefter åkte flyttlasset till Lund för juridikstudier som fullföljdes i Stockholm i samband med att Sofia flyttade upp till Fredrik. Juridikstudierna banade sedan väg för en karriär både i Stockholm och New York. Juridikbanan startade på advokatfirman Lindahl i Stockholm, sedan följde Sofia med en av juristerna från Lindahl över till Trioptima i Stockholm vilket även öppnade upp för möjligheten att arbeta och bo i New York. När Sofia med familj åter kom hem till Sverige började hon att arbeta på börsföretaget Nasdaq i Stockholm. Här arbetade Sofia i stort med kunder i USA. Hon var yrkesverksam till kort tid före sin bortgång

Annons

Annons

Sofia hade alltid ett otroligt driv, älskade sitt jobb, sin familj och att få komma ut i världen och se nya platser. Redan som ung gjorde Sofia det stora äventyret, en resa jorden runt. Familjen träffades regelbundet oavsett var Sofia med sin familj befann sig i världen och de återvände ofta till Kullabygden.

Under Sofias barndom hade hon flera fritidsintressen så som ridning, fotboll, segling och scouting. Ridning var ett intresse som hon senare återupptog tillsammans med sina barn. Under Sofias sista sex år kämpade hon mot en hjärntumör. Sofias familj och närmaste vänner fanns vid hennes sida in i det sista.

Sofia har lämnat familjen i stor saknad och sorg. Sofia, du var här en stund på jorden, vi var nära, vi fick hålla dig i handen när du lämnade din stund på jorden. Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans.

Bengt och Ann-Marie Rosenkvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan