Annons

Annons

Annons

Handboll: Herrlandslaget

Sveriges mardröm – VM över för Gottfridsson: ”Oerhört tungt”

Jim Gottfridssons VM är över. Röntgenplåtar visar på en fraktur i vänsterhanden.

”Det känns oerhört tungt”, säger den svenske handbollsstjärnan, som skadade sig i kvartsfinalsegern mot Egypten i handbolls-VM.

Text

Det blir inget mer spel de närmsta två månaderna för svenskstjärnan Jim Gottfridsson.

Bild: Anders Wiklund/TT

Annons

Gottfridsson skadade vänster pekfinger i kvartsfinalsegern mot Egypten på onsdagen och åkte efter matchen till sjukhus för att röntgas.

Senare under natten kom beskedet: En fraktur i handen, gips och inget mer spel de närmsta två månaderna.

"Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan", säger Gottfridsson i ett pressmeddelande på handbollslandslagets sajt.

Annons

Annons

Fastnade i motståndartröja

Gottfridsson, som tidigt gjorde mål i 26–22-segern mot Egypten, syntes grimasera illa och fick behandling för vänster pekfinger. På reprisbilderna syntes den svenska storstjärnan ha fastnat med fingret i en motståndartröja och han fick rejält ont varpå han lindades. 30-åringen befann sig dock kvar på bänken men spelade inte mer i matchen.

"Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet", säger Gottfridsson.

Jim Gottfridsson när han lämnade arenan igår kväll för att åka till sjukhus och röntgas.

Bild: JESPER ZERMAN

Stark trupp

Förbundskapten Glenn Solberg säger att han lider oerhört mycket med Gottfridsson som förberett sig och gjort allt han kunnat.

"Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen", säger Solberg.

Gottfridsson blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare när Sverige blev Europamästare för ett år sedan. Så sent som i början av januari korades han till världens bästa spelare av Handball-Planet.com.

Annons

Det är ännu inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotruppen.

Sverige möter Frankrike i semifinalen på fredag klockan 21.00.

Annons

Läs mer: Pappan i landslaget har svårare med barnens läxor: ”Ville kasta paddan i väggen”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan