Annons

Annons

Annons

Bränder i Malmö

Brand i kanotklubbens lokaler

Det började brinna i Malmö Kanotklubbs lokaler vid Mölleplatsen i Slottsparken tidigt på fredagsmorgonen.
– Man känner sig sårbar. Det är ingen olycka utan vi ser att det är någon som anlagt branden, säger Kristina Engdahl, styrelseledamot i kanotklubben.

Text

Bild: Patrick Persson

Annons

Larmet inkom till SOS Alarm vid 04.15-tiden och ett stort räddningspådrag sattes in. Brandens omfattning var då ännu oklar men enligt initiala uppgifter från Sydsvenskans fotograf syntes ordentliga lågor från platsen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Medan en grupp släckte från utsidan bröt rökdykare upp en dörr och släckte på insidan.

Spridningsrisken var inledningsvis uppenbar men räddningsmanskapet fick snabbt kontroll på läget. De materiella skadorna på huset beskrivs som omfattande. I byggnaden förvarades bland annat kanoter.

Inbäddat innehåll

– Vi är många klubbmedlemmar som är här och hjälper till, städar och tar bort vatten, säger Kristina Engdahl som sitter i kanotklubbens styrelse. Hon bekräftar att en del av byggnaden samt flera kanoter har skadats i branden.

Hur kommer det här påverka klubben?

– Vi höll precis på att planera inför nästa år och det här kommer ju såklart påverka oss ekonomiskt, säger Kristina Engdahl.

Bild: Patrick Persson

Inga personskador rapporteras. Polisen har satt upp avspärrningar vid brandplatsen inför sin utredning.

Malmö Kanotklubb är enligt egen utsago Sydsveriges största kanotklubb och fyller 100 år 2026. För ett antal år sedan drabbades samma klubb av en anlagd brand.

Annons

Läs mer: Bränder på flera håll på fredagsmorgonen.

Bild: Patrick Persson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan