Annons

Annons

Annons

Svedala

Efter larm om okända som närmat sig barn: ”I det ena fallet har vi fått en rimlig förklaring”

På fredagen gick polisen ut med en varning till föräldrar efter uppgifter om att okända personer vid två tillfällen försökt närma sig barn i Svedala kommun. Det ena fallet ser nu ut att ha fått sin förklaring.

– Den andra händelsen har vi fortsatt bevakning på, säger kommunpolis Paul Nilsson.

Text

Under fredagsmorgonen uppmärksammade en kvinna en silverfärgad pickupbil, som stannade till på busshållsplatser längs med bland annat Börringevägen i Svedala. Personen eller personerna i fordonet ska enligt tipsaren ha pratat med barn som stod på hållplatserna.

Efter larmet har det inkommit information som ger en ”rimlig förklaring”, menar Svedalas kommunpolis Paul Nilsson.

Annons

– Skolbusschauffören hade försovit sig och därför har en person, som jag uppfattade det en förälder, kört runt till busshållplatser och informerat barnen, säger han och hänvisar till att det troligen är den bilen som tipsaren såg.

Annons

Den andra händelsen ska enligt uppgifter till polisen ha inträffat på torsdagseftermiddagen. Då ska en pojke ha blivit tilltalad av två okända män vid en busshållsplats i Bara. Männen, som ska ha varit i 20- till 30-årsåldern, ska ha försökt locka med pojken till sin bil genom löften om godis. Pojken sprang ifrån platsen.

I det fallet har polisen inte fått in någon information som kan förklara händelseförloppet.

– Vi kan inte utesluta något, den har vi fortsatt bevakning på. Vi har stämt av med skolan och vårdnadshavare, säger Paul Nilsson.

– Vad är sannolikheten för två sådana händelser? Med all rätt slog vi på stora trumman. Det är bättre än att vi håller det för lågt, och det sedan händer något.

Larmet fick stor spridning under helgen, då det också florerat inlägg i sociala medier om misstänkta fordon som rört sig i byarna. Men Paul Nilsson menar att det gäller att tänka till innan man lägger ut för detaljerade uppgifter eftersom det finns en risk att oskyldiga hängs ut i onödan.

– Man måste vara väldigt försiktig och tänka efter innan man skriver på nätet.

Läs mer: Okända ska ha sökt kontakt med barn – polisen manar till uppmärksamhet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan