Annons

Annons

Annons

Svedala

Nu kan Svedalaborna skjuta upp räkningarna

Höga el- och matpriser gör att Svedala kommun vill hjälpa hushållen att lätta på det ekonomiska trycket. Därför ger man invånarna chansen att senarelägga betalningen av vissa kommunala fakturor.

Text

Erik Stoy (M), ordförande i kommunstyrelsen, ser uppskoven på fakturorna som ett sätt att undvika att familjer hamnar i ekonomiskt svåra situationer. Samtidigt lyfter han fram att det är just uppskov det handlar om, inte en eftergift.

Bild: LARS BRUNDIN

Annons

Svedalabor som får en faktura från förskolan, omsorgen eller fritidshemmet i februari, mars eller april kan nu välja att skjuta upp betalningen i upp till tre månader. Därmed går kommunen i samma fotspår som bland annat Lund och Staffanstorp, där liknande initiativ redan har sjösatts.

De hushåll som vill ha ett uppskov måste ansöka om detta innan fakturans förfallodag och uppskovet gäller i maximalt tre månader.

Kommunstyrelsens ordförande Erik Stoy (M) menar att många har det väldigt tufft ekonomiskt just nu. Speciellt med tanke på att kostnaderna för el och uppvärmning har stegrat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan