Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Lund poänglöst mot seriesuveränen: ”Jättebra insats”

En stark insats mot seriesuveränen Thorengruppen räckte inte till poäng för Lund, som föll som väntat. 4–1 till hemmalaget var dock väl stora siffror.

Text

– Vi gjorde en jättebra insats idag, stängde dem ganska bra och kunde själva gjort något till. Vilka krigare de här spelarna är, sa en trots allt nöjd Jörgen Hammer, tränare i Lund, i Sydsvenskans sändning.

Det var de små marginalerna och spetskompetenserna som avgjorde. Trots en stark försvarsinsats som till stora delar höll Thorengruppen en bit bort från mål, skapade hemmalaget förstås sina lägen. Som man utnyttjade utan pardon.

Annons

Annons

– Så fort vi gör små misstag gör de mål, konstaterade Lundabacken Hilda Hammer inför sista perioden, vid ställningen 2–0.

Lund hade också en liten chans att skapa dramatik i sista perioden när Emelie Rosenqvist reducerade Thorengruppens ledning till 3–1 med fem minuter kvar, men till slut var man aldrig nära att hota tabellettan på riktigt. Ett skottläge för Lund i power play med 45 sekunder kvar blev till en omställning och 4–1 till hemmalaget – och där var allt hopp ute.

Lund får nu fortsätta kampen för slutspel mot Åkersberga, med förhoppningsvis fullt lag. Mot Thorengruppen saknades bl a Lisa Stellansdottir och Minna Karlsson.

– Vi kommer få tillbaka en del spelare, de är redan på bättringsvägen, försäkrade Jörgen Hammer.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan