Annons

Annons

Annons

Väder

Insändare
Bygg ut Kallis efter stormen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skadorna på kallbadhuset efter stormen Otto blev ju omfattande och vi förstår att det kommer att ta tid att reparera detta. Passa på att bygga ut kallbadhuset nu när det ska återställas efter stormen.

Bild: Tom Wall

Annons

Annons

Kallbadhuset utrustades med bastur 1962 på initiativ av Malmö Bastugille och har sedan dess blivit otroligt populärt bland vinterbadarna i Malmö.

De ständigt stigande besökssiffrorna nådde en ny topp efter coronapandemin 2020-2022 och det är hög tid att bygga ut badhuset med fler bastur, fler omklädningsrum och fler duschar och toaletter eftersom trängseln på det välbesökta kallbadhuset kan bli besvärande, särskilt på kvällar och helger då Malmöborna tycks gå man ur huse för ett stärkande bad på Ribersborgs kallbadhus.

Trenden med friskvård och bad året runt ser ut att hålla i sig och vi hoppas verkligen att kommunen försöker möta detta stigande intresse, genom att bygga ut badhuset nu när stormskadorna ska åtgärdas.

Byggnadsminnesmärkningen innebär att fasaden mot stranden, landbryggan, restaurangen, badhytterna och innerbassängerna inte får ändras, men fasaden mot havet ut över stenpiren från 1991 har inget starkt skydd i byggnadsminnesförklaringen, så här finns möjlighet att i samverkan med Riksantikvarieämbetet och länsantikvarien bygga ut badhuset med fler bastur och omklädningsrum.

Så vi hoppas att de ansvariga politikerna tar tillfället i akt och skapar drägliga förhållande för stadens vinterbadare.

Annons

Styrelsen för Malmö Bastugille gm Lars-Gunnar Bengtsson Ordförande

Så här skickar du in en insändare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan