Annons

Annons

Annons

Davidshallstorg

Insändare
Förvandla Davidshallstorg till Malmös vackraste torg

Insändarskribenten tycker att bilarna ska flytta på sig – till förmån för människor, hundar, övrigt djurliv och grönska.
Vad tycker du? Kommentera längst ned i artikeln!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Malmö är ”parkernas stad”, något som vi som växt upp med Fredrik Lindström i Hassan väl känner till, vilket jag som nybliven Malmöbo på deltid glatt kan konstatera stämmer.

Jag kan därför inte annat än förundras av att Malmö stad fortfarande 2023 väljer att prioritera en parkeringsplats på Davidshallstorg. Det är en ren 60-talslösning att nyttja stadens mest attraktiva ytor till något så ineffektivt som parkeringsplatser för några få. Malmö stad säger sig vara en progressiv stad med stort fokus på miljö och hållbarhet men här visar man på den direkta motsatsen.

Annons

Annons

Extinction Rebellion Malmö under en aktion för ett bilfritt Davidshallstorg i september förra året.

Bild: Hussein El-Alawi

Torgrummen i en stad är tillsammans med parkerna de viktigaste platserna för möten och samvaro och måste behandlas med stor omsorg. Davidshallstorg har med sin grönska, vackra arkitektur och centrala läge en oerhörd potential att med enkla medel utvecklas till en verklig oas i bästa solläge för Malmöbor och turister att hänga på.

Jag är medveten om att denna fråga har diskuterats länge och att det tidigare tagits fram en detaljplan i syfte att bygga ett garage på platsen, vilken blev överklagad av grannarna pga förfulande nerfartsramper och ej heller visade sig vara ekonomiskt genomförbar.

Personligen tror jag inte på att bygga en dyr och komplicerad garagelösning, utan bilarna får helt enkelt flytta på sig till ett mindre centralt läge till förmån för människor, hundar, övrigt djurliv och grönska.

2020 drev Centerpartisterna Charlotte Bossen och Henrik Malmberg frågan i Tekniska nämnden på ett föredömligt sätt.

Om jag vore kommunalpolitiker i Malmö skulle jag fortsätta att driva denna fråga stenhårt!

Jens Jenslin, arkitekt och stadsutvecklare, Tullinge – och nu även Malmöbo

Annons

Så här skickar du in en insändare.

Hur tycker du att Davidshallstorg ska se ut? Kommentera nedan!

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan