Annons

Annons

Annons

Ishockey: SHL

Solen gick upp igen över Timrå

När det som bäst behövdes visade Timrå klassen.

4–1 hemma mot Leksand innebär inte bara att förlusttrenden är bruten – laget hänger dessutom med i kampen om kvartsfinalplatserna i SHL-tabellen.

– Det var extremt viktiga poäng, säger Sebastian Hartmann till C More.

Text

Timrå bröt förlusttrenden. Arkivbild.

Annons

När domaren släppte pucken och blåste igång den tredje perioden mellan Timrå och Leksand hade nog både hemmasupportrarna och flera av spelarna hjärtat i halsgropen.

För Timrå hade en tvåmålsledning, precis som i lördags mot Malmö. Då föll laget ihop fullständigt och förlorade med hela 3–6 – men den här gången lyckades Timrå hålla ihop det.

Olli Palola satte avgörande 4–1 med knappt tio minuter kvar att spela och Timrå bröt därmed den tre matcher långa förlusttrenden.

Annons

Annons

– Det var nattsvart i lördags, men solen gick upp sen ändå. Vi tog lärdom av det och nu fortsatte vi spela, det gav oss tre poäng, säger Sebastian Hartmann, som svarade för 1+2, till C More.

I och med de tre poängen har Timrå sannerligen häng på en kvartsfinalplats i tabellen. Med fyra matcher kvar av grundserien är avståndet upp till sjätteplacerade Frölunda blott två poäng.

– Det är som slutspelsmatcher hela tiden nu, säger Hartmann.

I Örebro var stortalangen Leo Carlsson petad, enligt Aftonbladet eftersom han försov sig tidigare i veckan. Och utan 18-åringen blev det ingen seger i toppmötet med Växjö. Smålänningarna vann med 3–2 efter förlängning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan