Annons

Annons

Annons

Ishockey: SHL

Bekräftat: SHL-stjärnan lämnar svenska mästaren

Färjestads backstjärna Theodor Lennström lämnar SHL för spel i Schweiz efter säsongens slut.

Det bekräftar den regerande svenska mästaren på sin hemsida.

"Han har meddelat oss att han utnyttjar sin klausul och har sagt upp avtalet", säger sportdirektören Rickard Wallin.

Text

Theodor Lennström lämnar Färjestad efter säsongen.

Annons

Theodor Lennström gjorde bejublad comeback i Karlstad inför förra säsongens slutspel när han anslöt från ryska KHL-laget Nizjnij Novgorod. Hemma i Färjestad spelade han en stor roll när klubben bärgade sitt tionde SM-guld i fjol.

Denna säsong blir den sista i lila den här gången för Lennström som skrivit på ett avtal med en onämnd schweizisk klubb, giltigt efter slutspelet.

Annons

"När vi fick hem 'Teddan' så var det ju för att slutföra säsongen hos oss. Att vi sedan kunde förlänga och få en säsong till är vi ju så klart tacksamma för, även om vi hade hoppats på fler. Likt i fjol så tror och hoppas vi på att Lennström ska spela sin bästa hockey under de matcher som återstår av säsongen", säger sportdirektör Wallin.

Annons

Lennström själv är ärlig med orsakerna bakom flytten.

"Karriären är kort och det är inget att hymla med än att de ekonomiska förutsättningarna är helt annorlunda i Schweiz. Färjestad har gjort vad de har kunnat för att få ha mig kvar, inget snack om det. Jag hoppas dörren står öppen för mig den dagen jag bestämmer mig för att komma tillbaka till Sverige."

Färjestad spelar borta mot Rögle den 2 mars.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan