Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Lund upp på slutspelsplats efter avgörande på straffar

Lund kämpade till sig inte bara en utan till slut två poäng mot Karlstad trots underläge inför sista perioden. Den målsnåla matchen slutade 1–1 och krävde straffar för ett avgörande, där Emma Heander satte sin i nättaket medan Karlstad missade sin.

Text

Det var mot Karlstad Lund skulle skaffa sig slagläge inför de två sista, på förhand tuffare, omgångarna i serien. Men det satt hårt inne. Karlstad var det starkare laget i första perioden, Lund kom inte riktigt in i matchen förrän i mitten av andra. Och inte ens då var spelet bländande.

Hemmalaget gjorde 1–0 i mitten av andra, Hilda Hammer kvitterade knappt fyra minuter in i tredje – men sedan blev det inte så många fler spelmål i matchen. Förutom att båda målvakten gjorde starka insatser, var det inte i offensiven något av lagen imponerade som mest.

Annons

Annons

– Nej, det var inte en välspelad match, men vi har en grym kämparanda i den här gruppen. Det var väldigt jämnt, konstaterade Lundatränaren Jörgen Hammer i Sydsvenskans sändning.

Efter en mållös förlängning knep Lund extrapoängen efter straffar och passerade därmed Malmö FBC i tabellen. Nu har Lund Endre och Falun i de sista matcherna, båda lagen återfinns på översta halvan. Spänningen lär hålla sig ända in i kaklet.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan