Annons

Annons

Annons

krönikaSpelliv

Niklas Sintorn
Så bra är nya VR-headsetet Playstation VR2

Med skärmar bara centimeter framför ögonen är virtual reality det närmsta vi kommer total inlevelse, men också fullständig bortkoppling från omvärlden.

Vår krönikör Niklas Sintorn har testat att kombinera familjeliv med det påkostade nya VR-headsetet till Playstation 5. Tekniken imponerar, men räcker det för att fenomenet ska bli folkligt?

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

”Horizon call of the mountain” till Playstation VR2 är en av de mest fullfjädrade virtual reality-upplevelserna hittills.

Bild: Guerilla games/Firesprite/Sony

Annons

Jag brukar säga att spelens största styrka är dess förmåga att låta oss uppleva helt andra världar och verkligheter än vår egen. I spelen är allt möjligt och vi behöver inte rätta oss efter vare sig fysiska lagar eller samhällsnormer. I väntan på en dystopisk ”The Matrix”-framtid där vi kan ladda våra medvetanden rakt in i spelen är virtual reality, VR, det närmsta vi kommer total inlevelse. Med skärmar precis framför ögonen och kontroller som känner av fingrarnas rörelser är det nästan – men bara nästan – som att befinna sig i spelet.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan