Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Förlust för Malmö FBC – men slutspelsdrömmen lever

Trots ännu en förlust (6–12) mot mardrömsmotståndaren Pixbo – Malmö har nu tagit en poäng på arton försök – lever kampen om den sista slutspelsplatsen ända in i kaklet. Endre vann mot Lund och Malmö FBC har därmed fortsatt bara en poäng upp på rätt sida strecket inför sista omgången.

Text

– Det är bara till att ut och köra och inte tänka så mycket, sa Malmötränaren Patric Johansson om matchen mot redan avsågade Nacka i Sydsvenskans sändning.

Hade Malmö FBC tagit poäng mot Pixbo hade man haft sitt öde i egna händer. Nu var det aldrig nära. Ellen Rasmussen gav visserligen gästerna ledningen i första perioden, men Pixbo vände och vann till slut alla tre perioderna: 4–2, 5–2, 3–2.

Annons

Malmö FBC försökte krympa ytorna för Pixbo och hålla dem utanför boxen, men hade det svårt.

Annons

– De är skickliga med boll och på att hitta ytor och i början hamnade vi lite för lågt. Avslutningen av första perioden var nästan vår bästa på matchen, då vågade vi trycka upp lite, tyckte Patric Johansson.

Ljusglimten för Malmö FBC var förstafemmans poängproduktion. Det har varit lite si och så med det mot slutet, men idag kom alla sex målen från den kedjan – varav två av Madeleine Karlsson som vikarierade för Maja Ekström, som saknades pga sjukdom.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan