Annons

Annons

Annons

Innebandy: SSL (d)

Lund säkrade inte slutspelsplatsen – föll mot Endre

Lund hade chansen att spela till sig en historisk plats i slutspelet när man tog emot Endre hemma i Lerbäckshallen. Vinst och saken hade varit klar. Men det blev till slut 2–4 efter avgörande i öppen bur – och Lund måste nu ladda om inför sista omgången mot tabellfyran Falun.

Text

Lund var snubblande nära mot Endre, men slarv i fel lägen tippade vågen åt fel håll. Hemmalaget hade ledningen med både 1–0 och 2–1 men lät Stina Ander kvittera lite väl enkelt för Endre med bara en sekund kvar av andra perioden – och när Ellen Bäckstedt kastade iväg ett skott på måfå med bara 90 sekunder kvar att spela såg det inte helt otagbart ut för normalt så stabila Johanna Birgersson i hemmamålet.

Annons

Annons

– Deras 2–2 var nog avgörande för dem. De hade fått det tufft om inte det gått in, trodde Lunds tränare Jörgen Hammer.

Sista minuten fick Lund förstås satsa allt framåt, men lyckades inte skapa någon riktig farlighet. Istället kunde Endre avgöra matchen i tom bur.

Lund har trots förlusten fortsatt sitt öde i egna händer med en poäng ner till Malmö inför sista omgången och tre måls bättre målskillnad.

Och Falun skrämmer inte Jörgen Hammer.

– Trots att de ligger högre i tabellen har vi spelat jämnt mot dem poängmässigt. Faktiskt har vi haft svårare mot Endre, konstaterade han.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan