Annons

Annons

Annons

Ishockey: SHL

Rögle-målvaktens monstermatch: ”Är i bubblan nu”

Tvåmålsunderläge. Hela säsongen hängde på en skör tråd. Då spikade Christoffer Rifalk igen i Rögles supervändning. Nu väntar drama i Dalarna.

– Vi har allt att vinna just nu, säger målvakten.

Text

Tony Sund framme hos Christoffer Rifalk efter slutsignalen.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

SHL – åttondelsfinal 2:3

Leksand–Rögle 2–3 (2–1, 0–1, 0–1)

1–1 i matcher – avgörande i Leksand på tisdag

Efter tre spelade perioder: 38–11 i skott till Leksand, men 2–3 på tavlan i Tegera arena. Rögle snodde åt sig segern och skakade fram en helt avgörande åttondelsfinal på tisdagskvällen.

– Jättestarkt – allt kan hända i slutspel och hoppet lever alltid, säger Christoffer Rifalk.

Var det din bästa match för säsongen?

– Det har känts bra stundtals tidigare också, men detta är något annat. Jag är inne i en bubbla nu och tänker bara på vad som sker i stunden.

Vad händer med sig i slutspel?

– Jag vet att jag behövs om vi ska kunna gå långt i ett slutspel. Detta är de roligaste matcherna som finns.

Annons

Det blev dramatiskt från start. Leksand tog ledningen redan efter 1.36 och mardrömmen fortsatte för Rögle en bit in i första perioden. Då fick Ludvig Larsson matchstraff efter en tackling, då forwarden först tog pucken bakom mål och sedan träffade Leksands målvakt Mantas Armalis i huvudet.

Annons

Hemmalaget drog dock på sig en egen utvisning i sitt fem minuter långa powerplay, men när det senare blev Rögles tur att spela i numerärt överläge ökade Leksand på till 2–0.

– Jag tänkte fortsatt att matchen är lång då, det tror jag att alla andra också gjorde. Vi hade alla möjligheter att vända. Vi ser bara att vi har allt att vinna just nu, det är bara att fortsätta att köra.

Rögle fick kontakt när Anton Bengtsson pricksköt 2–1 med en man mer på isen i slutet. Det fortsatte smälla och vara mycket känslor i andra perioden. Gästerna flyttade upp spelet och i sekvensen efter att Christoffer Rifalk räddat ett friläge kom 2–2-kvitteringen via en soloprestation av William Wallinder.

I tredje pressade Leksand på och skapade mängder av chanser. Men Rögle och Rifalk stod emot och i boxplay snodde Linus Sandin påpassligt åt sig pucken och satte avgörande 3–2 när han kom fri.

– En tuff match, slutspelshockey rakt igenom – då kan det bli så ibland att det ena laget tar över. Starkt att vi lyckades kriga oss igenom det här.

I slutet var hemmapressen massiv.

– Skönt att ha marginalerna med sig i ett sådant läge, samtidigt gäller det att inte stressa upp sig utan ha tålamod matchen ut.

Annons

Christoffer Rifalk.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

Behöver ni ändra på något inför returen?

– Kanske att få stopp på Leksand lite snabbare, men samtidigt tyckte vi gjorde det jäkligt stabilt även om de hade ett stort övertag i skottstatistiken. Vi spelade på våra ytor, litade på varandra och jag kunde se pucken för att göra räddningarna som behövdes. Det är bara att bygga vidare på detta, så kommer kanske offensiven upp lite också.

Backen Valtteri Viljanen utgick under matchen. Om finländaren kommer till spel i nästa möte återstår att se.

– Nu gäller det att ta hand om kropparna, äta och sova bra. Sen är man återhämtad igen, säger Christoffer Rifalk.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan