Annons

Annons

Annons

Ishockey: SHL

Röglekaptenen om Skellefteå: ”Nu blir vi farliga”

Nere för räkning igen och utan flera nyckelspelare. Ändå skrev Rögle SHL-historia i Leksand och nu väntar kvartsfinal mot Skellefteå.

– Vilken jäkla karaktär det finns i det här laget, säger Anton Bengtsson.

Text

Anton Bengtsson och hans Rögle är vidare till kvartsfinal.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Annons

SHL – åttondelsfinal 3:3

Leksand–Rögle 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

Rögle till kvartsfinal efter 2–1 i matcher.

Segersången från Rögles omklädningsrum har ebbat ut, Anton Bengtsson kommer ut och bubblar av glädje efter lagets andra raka seger i Dalarna.

Att ett lag vänt 1–0-underläge till seger med 2–1 i matcher hade aldrig hänt tidigare i en åttondelsfinal. Rögle blev första lag någonsin att lyckas.

– Jag är otroligt stolt över alla där inne. Vilken jäkla karaktär det finns i det här laget. Underläge i båda matcherna, men vi hittar vägar att vinna. Vi gör det så bra som grupp, tror på det vi gör hela tiden och det är egentligen ingen stress överhuvudtaget, säger Anton Bengtsson.

Annons

– Vi bara maler på. Många gör sina bästa matcher för säsongen, Rifalk kommer upp stort för oss och gör jätteräddningar.

Annons

Var har ni hittat lugnet?

– Vi har spelat bättre den senaste tiden och tror mycket på det vi gör. På något sätt har vi hittat ett lugn där, jag tycker Cam [Abbott] gör ett fantastiskt jobb när han pushar oss och vi får bra matchplaner. Den fungerade perfekt mot Leksand.

Mycket i matchbilden i den avgörande åttondelsfinalen var sig likt jämfört med senast. Leksand fick en pangstart och tog ledningen med 1–0 efter att ha dominerat, men när hemmalaget fick något att försvara blev de passiva.

Rögle åt sig in i perioden och Adam Engström slog in kvitteringen efter 13.25. Leksand såg enormt påverkade ut mentalt och gästerna fullbordade sin vändning när Linus Sandin pangade in 2–1.

I andra hade Rögle god kontroll och Tony Sund ökade på till 3–1. Leksand reducerade i slutet och tog ut målvakten, men Brady Ferguson punkterade matchen i tom bur.

– Vi har sagt hela säsongen att vi har bra potential i det här laget, men att vi måste få fram den. Jag tycker vi spelat bra i de här två matcherna, två starka och sköna segrar.

Jubel i Rögle efter slutsignalen.

Bild: DANIEL ERIKSSON

Redan på torsdag väntar Skellefteå borta i den första kvartsfinalen.

Annons

– Kropparna klarar mycket, men jag tror det är viktigt att koppla bort hockeyn lite mentalt någon dag nu innan man går på det igen. Vi är jäkligt sugna på mer och vill fortsätta framåt.

Annons

Hur långt kan ni gå nu?

– Vi har spelat med stor offervilja för varandra i tre matcher. Jag tror att vi blir farliga nu.

Hur ser du på Skellefteå?

– Jag tror det blir en jäkla fart, tajt och närkampsspelet blir en stor faktor i den kvarten. Det gäller att vi är väldigt starka defensivt, de har skickliga spelare som det gäller att stänga ner.

Daniel Zaar, Erlend Lesund och Riley Sheen saknades sedan tidigare. Precis före matchstart ströks nästa tunga namn från Rögles laguppställning. Kanske den viktigaste av alla: Dennis Everberg kom inte till spel. Efteråt ville sportchefen Chris Abbott inte kommentera hur det är med honom.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan