Annons

Annons

Annons

Sydsvenskan 175 år

Sydsvenskan fyller 175 – vi firar med öppet hus på Triangeln

Lyssna på Kalle Kniivilä, Joakim Palmkvist och Heidi Avellan som pratar om Ukraina, grävande journalistik och ledarsidan. Och ta med barnen – Bamse är på plats när Sydsvenskan firar 175 år med öppet hus på Triangeln i Malmö.

Text

Lördag 25 mars slår vi upp portarna på Triangeln för er läsare. Som ett led i vårt 175-årsfirande bjuder vi in alla som vill komma.

I år firar vi med en satsning på nästa generations läsare. Barnen får träffa Bamse, pyssla, fråga ut en polis och göra sin egen förstasida.

Bild: Sydsvenskan

– Vi vill gärna berätta om hur vi arbetar med tidningen och hur journalistiken kommer till. I maj fyller vi 175 år och det vill vi gärna fira med våra läsare på olika sätt. Utan läsare, ingen tidning, säger Jonas Kanje, chefredaktör på Sydsvenskan.

En rad av Sydsvenskans medarbetare finns på plats och programmet är späckat. Bland annat får man lyssna till Kalle Kniivilä och den ryske journalisten Nikita Vasilenko, som under våren jobbar på tidningen. Dan Ivarsson och Joakim Palmkvist berättar om sina artiklar kring hur Malmös unga enkelt handlar narkotika via Snapchat. Dessutom blir det möjlighet att lyssna på livepodd, se en utställning av fina bilder från tidningens arkiv – och gratis fika.

Annons

Annons

– Det brukar vara mycket folk, och för mig blir det många intressanta och viktiga samtal med läsare, säger Jonas Kanje.

Nytt för i år är en särskild satsning på barn. Vi samarbetar med en annan jubilar – Bamse. Bamsetidningen fyller 50 år och självaste Bamse finns på plats på Triangeln för alla barn som vill träffa honom. Dessutom har Nina Kanin fixat en tipspromenad och pyssel.

Alla barn som vill blir också fotograferade och får en egen förstasida med sig själva på att ta hem. Och så kommer polisen och hälsar på och svarar på frågor.

– Jag är jätteglad för samarbetet med Bamse och hoppas självklart att det och de andra aktiviteterna lockar barnfamiljer till oss, säger Jonas Kanje.

Fakta

Hela programmet för Öppet hus

När: Lördag 25 mars 10-15

Var: Rådmansgatan 16, Malmö

Träffa och lyssna på våra journalister
10:15–10:30:
Chefredaktör Jonas Kanje om 175 år av journalistik och framtiden för Sydsvenskan
10.30–11:00: Reporter Kalle Kniivilä samtalar med Jonas Kanje och ryske journalisten Nikita Vasilenko om kriget i Ukraina och situationen i Ryssland.
11:15–11.45: Reportrarna Miriam Olsson Jeffery och Ania Obminska, om framtidens mat.
12:00–12:30: Sydsvenskans reportrar Joakim Palmkvist och Dan Ivarsson berättar om sin granskning ”Telefonknarket”.
12:45–13:15: Heidi Avellan, politisk chefredaktör om ”News and views – så tycker Sydsvenskan”. Vad är så speciellt med ledarsidan?

Lyssna på live-podd!
10:30:
MFF-podden – Hur ser framtiden ut för Malmö FF? Fredrik Hedenskog och Max Wiman gästas av Per Ågren, sportchef och värdegrundsansvarig för MFF Ungdom.
12:00: Kulturpodden Gräv bort Skåne – Kalle Lind, Maria G Francke, Rakel Chukri och Ida Ölmedal listar sina favorit-kulturbråk.


Särskilt tema för barn – 50-årsfirande Bamse är på plats
10:00–15:00:
Tipspromenad om källkritik, yttrandefrihet och demokrati med Nina Kanin
10:00–15:00: Pysselhörna + vik din pappershatt av Sydsvenskan med Mini-Hopp
10:30–14:30: Hamna med bild på Sydsvenskans förstasida – och ta med den hem
11:00 och 12:00: Träffa Bamse!
13:00: Polisen hälsar på. Var med och ställ frågor på en presskonferens


Dessutom
Kom och titta på fina retrobilder från vårt arkiv – och köp en tavla.
• En trollkarl underhåller i lokalerna.
• Så jobbar vi med videojournalistik – videoreporter Bengt Arvidson är på plats.
• Träffa Martin Andersson och prata Försvunna Malmö.
• Vi bjuder på fika.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan